Een MAANd onder de sterren

 Wat begon met het idee om een tentoonstelling in te richten over astronomie, is uiteindelijk uitgedraaid op een volledige maand boordevol activiteiten: ‘Een MAANd onder de sterren’. Waarom deze naam? ‘Een MAANd onder de sterren’ loopt van 5 tot en met 31 oktober. Dat zijn 27 dagen. Net zoveel als de maan nodig heeft om terug te keren naar hetzelfde punt ten opzichte van de sterrenhemel (siderische maand). Dat op zich is een leuk cijfermatig gegeven.

Maar het is meer dan een maan onder de sterren. Het is een reis doorheen onze kosmos. Een reis die ons brengt langs planeten, sterren, galaxies, tot aan de verste uithoeken van het voor ons zichtbare heelal.

Hoe gaan we dit doen? Op vele manieren. Zo nemen we je mee langsheen de prachtige beelden van ‘AWESOME UNIVERSE’, een tentoonstelling op wereldniveau van de ESO. Maar het kan ook eenvoudiger. ‘DUIZEND STERREN EN PLANETEN’ laat je de kosmos bewonderen door de ogen van onze kinderen. Zij zullen de bibliotheek omtoveren tot één groot heelal. En in dit prachtig kader organiseert het ECNS tal van activiteiten zoals ‘Stijn en de sterren’, de ‘Week van de Bibliotheek’, het openingsevent van ’50 jaar ESO’, een jeugdcursus sterrenkunde en met de tentoonstelling ‘IMAGING THE WORLD’S FORESTS’ zullen er op een gegeven moment zelfs drie exposities te bewonderen zijn in de bibliotheek ‘De Priool’. Maar het ECNS wil zich met deze maand ook sociaal engageren. Daarom zullen de prachtige beelden van ‘AWESOME UNIVERSE’ na afloop te koop worden aangeboden. Hiermee willen we het Streekfonds Hart voor Limburg mee steunen. Kijk zeker eens op deze pagina en geef ook je steun aan dit fonds.

Het ECNS is terecht trots dat ze deze ‘MAANd onder de sterren’ kan organiseren. We wensen dan ook alle partners en sponsors te bedanken voor de steun en/of samenwerking.

‘Een MAANd onder de sterren’ komt mede tot stand met de steun van het gemeentebestuur van Bocholt en de provincie Limburg.

 

Met de steun van het gemeentebestuur

1 ping

  1. […] dat heb je natuurlijk als je de kinderen onderdompeld in ‘Een MAANd onder de sterren’. Wij vinden het in ieder geval super dat het bij sommige kinderen kriebelt en ze zelf de […]

Geef een reactie