Expositie ‘AWESOME UNIVERSE’

De grote leidraad doorheen ‘Een MAANd onder de sterren’ is de tentoonstelling ‘AWESOME UNIVERSE’ van de ESO (Europese Zuidelijke Sterrenwacht). Het ECNS heeft het engagement aangegaan om deze unieke expositie, met een totale oppervlakte van 56 m², aan te kopen. We zijn dan ook trots om je de meest verbluffende beelden uit de kosmos te laten bewonderen. En we doen dit niet alleen. Wereldwijd wordt deze expo georganiseerd. Tientallen landen hebben reeds hetzelfde engagement aangegaan.

Op vrijdag 5 oktober wordt de tentoonstelling officieel geopend. Dit gebeurt tijdens het verjaardagsevenement (enkel genodigden) van ’50 jaar ESO’. Maar liefst 50 adembenemende hoogkwalitatieve beelden laten je het werk zien van het 50 jaar observeren van de zuidelijke sterrenhemel. Gemaakt met de meest gesofisticeerde telescopen krijg je een kijk, diep in de kosmos. Bijna alle panelen hebben grote afmetingen waarvan de langste zijde steeds 120 cm bedraagt. Dit geeft de tentoonstelling een nog indrukwekkendere dimensie bovenop de pracht van de beelden. Nog 4 panelen vertellen je meer over de oprichting, geschiedenis en werking van de ESO.

Je kan deze unieke expositie komen bewonderen in de bibliotheek ‘De Priool’ in Bocholt. Vanaf vrijdag 5 oktober om 17u00 worden de deuren geopend voor het grote publiek en kan je je laten meeslepen door de wondere wereld van de kosmos. Deze tentoonstelling loopt tot eind oktober en is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek ‘De Priool’.

Indien je dit wenst; kan je nu reeds je exemplaar van de ‘AWESOME UNIVERSE EXHIBITION CATALOQUE’ bestellen. Deze catalogus (engelstalig, hardcover, 56 pag.) leidt je doorheen de wonderbaarlijke wereld van ‘AWESOME UNIVERSE’. Bestellen kan via info@ecns.be.

Deze tentoonstelling komt mede tot stand met de steun van het gemeentebestuur van Bocholt en de provincie Limburg.

Met de steun van het gemeentebestuur

1 ping

  1. […] in de geheimen van de kosmos. Aan verbeeldingskracht zal het niet ontbreken: hun eigen werkjes, ‘AWESOME UNIVERSE’ en een heus opblaasbaar planetarium nemen hen mee op een ontdekkingsreis door het […]

Geef een reactie