“Nu wil hij zo’n ding om naar de sterren te kijken”

Tja, dat heb je natuurlijk als je de kinderen onderdompelt in ‘Een MAANd onder de sterren’. Wij vinden het in ieder geval super dat het bij sommige kinderen kriebelt en ze zelf de nachtelijke hemel willen bespieden naar al de pracht die er te zien is. Maar het is pas echt super indien die interesse blijft. En die kan al eens vlug verloren gaan bij de verkeerde keuze van ‘zo’n ding om naar de sterren te kijken’. Eigenlijk hoor je hier al de eerste misvatting: ‘om naar de sterren te kijken’. Zelfs met de meest geavanceerde telescoop, blijft een ster een ster: niet meer dan een flikkerend puntje aan het firmament. Het zijn de andere objecten die interessant zijn: de maan, de zon, planeten, nevels, sterrenstelsels… Maar wat is dan de juiste keuze? En waaraan kan een jonge beginnende astronoom zich verwachten bij de aanschaf van een eerste en niet te dure telescoop? Want dikwijls wordt je meer beloofd dan je daadwerkelijk krijgt te zien. Het ECNS engageert zicht om ouders wier kinderen ‘het te pakken hebben’ vooruit te helpen. In samenwerking met onze partner in optische materialen, Lichtenknecker Optiks’, biedt het ECNS twee telescopen aan die ons inzien geschikt zijn voor de beginnende, jonge astronoom. Dit zijn de Heritage-76 en de Mercury-705.

Het voordeel is dat u, in tegenstelling tot bv speelgoedwinkels, steeds professioneel advies en raad kan inwinnen bij zowel LO als bij het ECNS. Daarenboven zal het ECNS een waarnemingsavond organiseren om de kinderen wegwijs te maken bij het gebruik van hun telescoop en hen de objecten tonen die hiervoor geschikt zijn. Wilt u de telescopen eerst eens bekijken? Dat kan. Op 13 november kan u ons van 18 tot 20 uur vinden in bibliotheek De Priool in Bocholt. Zo weet u meteen wat u in handen krijgt.

De telescopen kan u ook al eens bekijken in onze webshop. De Mercury-705 geeft een betere vergroting en is ook perfect te gebruiken om bijvoorbeeld in de natuur vogels of andere dieren te spotten. De Heritage-76 is eerder bedoeld voor de allerjongsten. U betaalt misschien een klein beetje meer dan in bv speelgoedwinkels, maar krijgt daar wel meer kwaliteit voor in de plaats. Leden van het ECNS genieten een korting van 10%. Lidmaatschap 2013 kost 10 euro per jaar. Voor het ganse gezin betaalt u slechts 20 euro per jaar!. Mocht u interesse hebben in dit aanbod, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ook indien u misschien in een andere telescoop interesse heeft, helpen wij u graag verder.