‘Expositie’ Duizend sterren en planeten’

Misschien heeft het ECNS wel iets met het getal ‘1000’. Eerst was er de sponsortocht van 1000 km ‘Fietsen tegen de sterren op’, daarna de actie van onze hoofdsponsor om 1000 ‘vind ik leuks’ via Facebook te verzamelen. En op 5 oktober gaan we van start met de tentoonstelling ‘Duizend sterren en planeten’. En dit mag vrij letterlijk genomen worden.

Scholen steken handen uit de mouwen

We zijn verheugd dat 5 van de 6 scholen in Bocholt het engagement zijn aangegaan om mee te werken aan ‘Duizend sterren en planeten’. Zij zullen vanaf het begin van het nieuwe schooljaar de handen uit de mouwen steken om de bibliotheek ‘De Priool’ om te toveren tot één groot heelal. Dit wil zeggen dat er honderden kinderen actief meewerken om deze tentoonstelling in elkaar te boksen. Eentje waar we nu al fier over mogen zijn.

Totaalconcept

‘Duizend sterren en planeten’ kadert in het totaalconcept van ‘Een MAANd onder de sterren’. Samen met de expositie ‘AWESOME UNIVERSE’ van de ESO vormt dit de basis van een maand die ons door de wonderlijke wereld van de kosmos zal leiden.

 

Educatief aspect

Maar ‘Duizend sterren en planeten’ is niet zomaar een allegaartje van bollen dat wordt opgehangen. Het wordt een educatieve tentoonstelling waar kinderen aan de hand van hun eigen werkjes meer zullen leren over de werking van het heelal. Zo worden er planeten, sterren, het zonnestelsel, sterrenstelsels en nog veel meer in elkaar geknutseld die dan weer in lagen worden opgehangen en zo een beeld vormen van de kosmos. Te midden van ‘AWESOME UNIVERSE’, die laat zien hoe we met de meest geavanceerde technologie de prachtigste objecten dichterbij kunnen halen, laat ‘Duizend sterren en planeten’ zien dat je ook met simpele middelen meer kan leren over de kosmos waarin wij mensen maar een nietig plaatsje hebben…

 

1 ping

  1. […] meer. Binnenkort zullen al hun werkjes getoond worden in de bibliotheek De Priool voor de expositie ‘DUIZEND STERREN EN PLANETEN’. Tijdens de ‘Week van de bibliotheek’ zal het ECNS op hun beurt deze kinderen […]

Geef een reactie