Ook de scholen vinden hun weg naar ‘AWESOME UNIVERSE’

Pakket voor de scholen

Het hoeft natuurlijk al lang niet meer te worden vermeld dat honderden kinderen uit de Bocholter scholen druk in de weer zijn met het maken van sterren, planeten, sterrenstelsels en  zoveel meer. Binnenkort zullen al hun werkjes getoond worden in de bibliotheek De Priool voor de expositie ‘DUIZEND STERREN EN PLANETEN’. Tijdens de ‘Week van de bibliotheek’ zal het ECNS op hun beurt deze kinderen onderdompelen in de geheimen van de kosmos. Aan verbeeldingskracht zal het niet ontbreken: hun eigen werkjes, ‘AWESOME UNIVERSE’ en een heus opblaasbaar planetarium nemen hen mee op een ontdekkingsreis door het heelal.

Maar het ECNS probeert ook haar grenzen te verleggen. Zo zijn er reeds 29 middelbare scholen in Noord-Limburg  voorzien van een pakket ter kennismaking met ‘AWESOME UNIVERSE’ en ’50 jaar ESO’. Op die manier hoopt het ECNS niet alleen de activiteiten bekend te maken bij de scholen, maar hen ook te duiden op het belang van de allesomvattende wetenschap van de sterrenkunde. Ondertussen hebben scholen uit Bree en Peer de weg al gevonden naar Bocholt.

Alle leerlingen zullen een informatiepakket krijgen en tijdens hun bezoek aan ‘AWESOME UNIVERSE’ wordt hen ook nog eens een DVD van ‘Europe to the stars’ overhandigd. Hopelijk vinden er nog meer scholen hun weg naar het universum. En dat universum zullen we stilletjes aan eens uit de doos beginnen halen…