Nacht van de duisternis 2014

[important]OPGELET: De activiteit rond de Nacht van de duisternis gaat NIET DOOR. Helaas wordt de verlichting in de zone die ons in eerste instantie was toegezegd niet gedoofd. De enkele straten die wel gedoofd zouden worden stellen ons niet in staat om de wandeling uit te kunnen voeren zoals we dat zouden willen. Ook het effect en de opzet van de Nacht van de duisternis wordt hierdoor teniet gedaan. Het is de tweede keer dat het ECNS heeft getracht om een waardige Nacht van de duisternis te organiseren, maar het stoot daarbij telkens weer tegen muren, waardoor het geen zin heeft om hiermee nog verder te gaan. Of er vanuit het ECNS in de toekomst nog iets wordt georganiseerd rond de Nacht van de duisternis in Bocholt is dan ook nog maar de vraag. Mocht u toch interesse hebben om naar ons te komen luisteren inzake lichtverspilling, nodigen wij u uit om op 25 oktober naar de Nacht van de nacht in Weert te komen. [/important]

In het kader van de Nacht van de duisternis gaan we op 11 oktober weer op stap met Fientje Feitkrijt. Het is nu bijna een jaar geleden dat we met dit concept voor de eerste keer door de straat trokken. Dat deden we toen in het kader van 24 uur cultuur in Bree. Een verslagje van deze leuke ochtend kan je hier lezen.

Deze keer slaan we de vroege uurtjes gelukkig over. Fientje Feitkrijt zal ons nu in de meer ‘menselijke’ avonduren rondleiden door de donkere straten van Bocholt. Net als vorig jaar in Bree zal ook de straatverlichting in een gedeelte van Bocholt centrum gedoofd worden voor deze activiteit.

We beginnen de avond om 20u00 en dit op het dak van De Steen. Daar gaan we even dieper in op de oorzaken, gevolgen en eventuele oplossingen van lichthinder. Vanop het dak kunnen we dan ook goed zien waar het fout gaat. Bij helder weer staan ook de telescopen opgesteld. Om 21u00 zullen we dan het licht zien uitgaan tussen de lijnen Kaulillerweg, Dorpsstraat, Brugstraat en de Zuid-Willemsvaart (paarse zone op het plan).

Nacht van de duisternis zone geen verlichting

Het is door deze straten dat Fientje Feitkrijt ons zal leiden. Wij gaan u onderweg op onze eigen leuke manier meer vertellen over planeten, sterren en nog zoveel meer. Zo gaan we het zeker hebben over de Rosetta-missie. Want in november zal er voor de eerste keer een gecontroleerde landing plaatsvinden op een komeet en dit met het doel er onderzoek te verrichten naar de samenstelling van kometen.

Kom dus gezellig met ons mee op 11 oktober. We verwachten u op De Steen om 20u00. Deze activiteit is zeker en vast ook naar kinderen gericht. U kan er dus een leuke gezinsuitstap van maken die avond. En het is nog gratis ook! Breng voor uw eigen veiligheid zeker een fluo hesje of rode armverlichting mee! De straten zijn namelijk niet verkeersvrij die avond.

nacht van de duisternis

 

Geef een reactie