Weer tevreden gezichten

Zo af en toe moet je ook eens geluk hebben met het weer. En dat was zeker het geval op zondagmorgen. In het Zuidoosten zagen we aan de horizon de dikke wolkenband die al de hele nacht langs ons heen trok. Maar daarboven niets anders dan een heldere sterrenhemel en een mooie halve maan.

02

En ondanks het vroege uur waren alle deelnemers om 5 uur stipt present om te starten aan de wandeling in het kader van de cultuurmarathon in Bree. Na een korte uitleg over het verloop van de activiteit (en het lezen van een brief die Fientje Feitkrijt had achtergelaten) werden alle materialen verdeeld. Want ja, het was zoals aangekondigd niet zomaar een wandeling, maar wel een interactieve. Zo kreeg de één een zak met aardappelen, een ander één met een warmtelamp of een ander weer een met een gasmasker. En zo waren er nog vele voorwerpen die mee op wandel gingen. Dit alles als onderdeel van het interactieve. Verlichting werd ook meegegeven, net als het feitkrijt waarmee ze zelf aan de slag konden gaan.

05

En zo vertrokken we op een reis doorheen het zonnestel. Dit werd op een zeer interactieve manier gedaan en dat werd gesmaakt.

08

Zelfs de kinderen bleven drie uur lang geboeid luisteren en doen. En ze stelden ook de meeste vragen. Wie zei er dat kinderen hun interesse in wetenschap aan het verliezen zijn? Zolang je ze maar kan boeien. En dat geldt ook voor volwassenen zo.

12

De deelnemers waren zeer tevreden achteraf. En dan zijn wij dat ook. Natuurlijk kan altijd alles beter en zullen we er werk van maken om dit initiatief verder te verfijnen en ook te integreren in andere projecten zoals de Eduboxen. Fientje Feitkrijt komt dus zeker nog eens terug om ons te doen verwonderen met al de pracht die de natuur te bieden heeft…

07 09 14 15 16 20