Nacht van de nacht 2014

Op vraag van de Stichting Natuur- en Mileu- Educatie organiseert het ECNS op 25 oktober a.s. (de 10e editie van de jaarlijkse Nacht van de nacht) in het NMC De IJzeren Man te Weert een gevarieerd avondprogramma. Dit staat in het teken van de nachtelijke hemel, de lichthinder en de energieverspilling die daarmee gepaard gaat en hoe het vooral effectiever en zuiniger kan.

Minder licht doet ons meer genieten van de nachtelijke hemel. In een stad zie je nog maar weinig sterren en dat is jammer. Maar toch laten we u genieten van de planeten en sterren, en dit op een interactieve en didactische manier. Zo gaat u mee op een reis door het Zonnestelsel, wordt u meer verteld over de ruimtesonde Rosetta die momenteel rondjes draait om een komeet en krijgt u inzicht in de werking van de grootste telescoop ter wereld. Bij helder weer gaan we naar buiten en laten we u genieten van de sterrenhemel. Er worden verschillende natuurfenomenen verklaard aan de hand van lichtgevend materiaal. En de dekens liggen ook voor u klaar. Want in deze week is de meteorenzwerm Orioniden actief en hopelijk kunnen we er nog enkele bewonderen. Bij bewolkt weer is er een programma in het Natuur- en Milieu- Centrum.

De voorstelling begint stipt om 19u30. Daarna gaat de activiteit buiten door. Zorg dus voor voldoende warme kledij. Een dekentje is ook altijd handig indien u onder de sterrenhemel ligt. Vergeet zeker niet een zaklamp mee te brengen voor in het bos. Deze avond eindigt rond de klok van 23u00. De toegang is gratis.

Voor meer praktische inlichtingen en informatie over de Stichting Natuur- en Milieu- Educatie Weert kan u terecht op www.natuurenmilieucentrumweert.nl

Nacht van de nac

Geef een reactie