Workshop Nestkastjes bouwen (editie 2015)

Ook dit jaar gaan we weer van start met de workshop Nestkastjes bouwen. De winter heeft zich af en toe al eens laten voelen en de vogels kunnen zich nog tegoed doen aan al het lekkers dat we hebben gemaakt tijdens de workshop Winterkost voor tuinvogels. Maar eenmaal de grote koude voorbij, gaan onze gevederde vrienden natuurlijk weer aan de slag om voor het nageslacht te zorgen. En dan begint de zoektocht naar een geschikte plek om eitjes te leggen. Daar helpen we natuurlijk graag bij. Heb jij ook zin om een mooi nestkastje te maken om het op te hangen in je eigen tuin of terras? Kom dan dan meedoen op 31 januari in het oud klooster in Lozen (Rondestraat 44).

Eerst ga je het nestkastje natuurlijk in elkaar timmeren. Daarna kan je het naar wens helemaal opsmukken met allerlei knutselmaterialen die we voorzien. We gaan je natuurlijk ook wat meer leren over de vogels in onze tuin. Denk er aan om oude kleren aan te doen (ook de jas), want bij ons mag je nu eenmaal vuil worden! Zorg ook voor warme kledij want we gaan ook naar buiten. We voorzien zoals steeds ook een drankje en een versnapering. De workshop richt zich tot kinderen van 8 tot 12 jaar (tweede en derde graad), maar als je jonger bent en toch al handig bent en graag wil meedoen, kan dat natuurlijk ook.

De workshop kost 7 euro. Hierin zit het nestkastje, knutselmateriaal, drankje en versnapering en verzekering. Leden van het ECNS betalen 6,30 euro en houders van de NATUURlijkJONG! pas (2015!) betalen slechts 3,5 euro. Inschrijven is verplicht. Je kan dit doen door een mailtje te sturen naar info@ecns.be met je naam, voornaam en geboortedatum en het juiste bedrag over te schrijven op onderstaande rekeningnummer. Indien je ook de NATUURlijkJONG! pas wenst, schrijf je gewoon 9,5 euro per deelnemer over. Je bent ingeschreven bij betaling. Wacht niet te lang want de inschrijvingen zijn beperkt.

Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde Bocholt – Rekeningnummer: 610-0244822-85 – IBAN: BE89 6100 2448 2285 – BIC: DEUT BE BE – Bank: Deutsche Bank Europe GmbH Belgium Branch

Nestkastjes bouwen