Laat die winter maar komen!

Vorig jaar ging de workshop ‘Winterkost voor tuinvogels’ nog door in het wateringhuisje in de Lozerheide. Een prachtige omgeving maar wel een hele klus om al het materiaal daar te krijgen. Ook het gebruiken van een stroomgenerator bracht heel wat ongemak met zich mee. Maar we hadden geen eigen stek toen. Vanaf dit jaar is dat gelukkig anders. In het oud klooster van Lozen kunnen we al geruime tijd onze activiteiten voorbereiden. We hebben onze materialen onmiddellijk bij de hand en dat maakt alles natuurlijk een heel stuk eenvoudiger. En zo kon de tweede editie van deze workshop al heel wat gemoedelijker van start gaan.

Winterkost voor tuinvogels

Met negentien waren ze: een vrolijke bende kinderen van 6 tot 11 jaar. In twee groepjes konden zij beginnen aan wat een leuke namiddag zou worden. Met de materialen die ze hadden meegebracht, werden mooie voedersilo’s in elkaar geknutseld.

Winterkost voor tuinvogels

Winterkost voor tuinvogels

Maar wij hadden ook één en ander voorbereid natuurlijk. Zo werd een boomstammetje, waar tal van gaten in geboord waren, gevuld met lekkers voor de tuinvogels. Ook werden er kopjes gevuld en het kartonnen rolletje met pindakaas en zaden mocht ook niet ontbreken natuurlijk. Weer voldoende materiaal om in hun eigen tuin op te hangen dus.

Winterkost voor tuinvogels

Winterkost voor tuinvogels

Buiten stond dan weer een ‘kerstboom’ te wachten. Deze moest gevuld worden met tal van lekkere dingen om de vogels een lekkere winterklare hap aan te bieden. En het resultaat mag er zijn.

Winterkost voor tuinvogels

Naast dit alles werd er natuurlijk ook even ingegaan op het educatieve aspect van de workshop. Met onze ‘megatablet’ werd de kennis van de kinderen onder de loep genomen. Welke vogel is dit? Waarom heeft deze een smalle bek en die andere een dikkere? Wat mag je ze te eten geven en wat zeker niet? En dat onze kinderen echt wel natuurliefhebbers zijn, bleek wel uit de talrijke vingers die steeds weer de lucht in gingen.

Winterkost voor tuinvogels

Het was voor ons een zeer leuke namiddag. We zijn er van overtuigd dat de kinderen zich ook vermaakt hebben.Wij gaan ons nu weer voorbereiden op de sfeerwandeling komende zaterdag. Wie weet zien we u daar ook weer terug. Ondertussen kan u nog van meer foto’s van deze workshop genieten op onze Facebookpagina: www.facebook.com/ECNS1. En als je daar toch bent, klik dan zeker op de ‘vind ik leuk knop’. Zo blijf je ook altijd op de hoogte van onze activiteiten.