Winterkost voor tuinvogels

Na de workshop ‘Nestkastjes bouwen’, gaan we hier met ‘NATUURlijk JONG!’ een vervolg aan breien. Met ‘Winterkost voor tuinvogels’ gaan we de kinderen leren hoe ze onze tuinvogels een handje kunnen helpen om aan voedsel te geraken in de barre wintertijd. En ze gaan dit natuurlijk in de praktijk toepassen: mezenbollen maken, dennenappels vullen, voedersilo’s en zelfs een echte wintertaart maken staan onder andere op het programma. Deze workshop richt zich vooral tot kinderen van de tweede en derde graad lager onderwijs. Maar als er toch handige jongens of meisjes van de eerste graad zijn, kunnen ook zijn deelnemen natuurlijk.

Wat moet je meebrengen die dag? In de eerste plaats raden we je aan om oude kleren aan te trekken die vuil mogen worden. Aangezien we met vet zullen werken is dit wel zo handig en hoeft mama zich niet druk te maken als je thuis komt met je voorraad aan voedselvoorzieningen. Breng minstens één tetrabrik mee (zo’n vierkante). Liefst één die er nog goed uitziet. Je moet hem natuurlijk goed zuiver spoelen op voorhand. Je kan ook een plastieken melkfles meebrengen (liefst geen ronde maar één die vierkant van vorm is). Breng ook een blik mee (bv soepblik). Ook dit mooi uitgewassen. En als laatste moet je nog een het kartonnetje van een WC rol meebrengen. Wij voorzien het vet, het zaad, nootjes e.d.

De workshop kost 5 euro, voor leden van het ECNS is dat 4,5 euro. Daarin zit een versnapering, een drankje en al de materialen nodig om je werkjes te vullen en mooi te maken. Aangezien de inschrijvingen beperkt zijn tot 20 kinderen, vragen wij om op voorhand te betalen, zodat we zeker niemand hoeven uit te sluiten en later toch blijkt dat er nog plaats is. Dit kan door 5 euro te storten op rekening van het ECNS (zie hieronder) met vermelding van je naam, voornaam en leeftijd. Of door cash te betalen aan één van de kernleden. Je bent pas ingeschreven wanneer je hebt betaald. Stuur ook een mailtje naar info@ecns.be met dezelfde gegevens en een telefoonnummer van de ouders. Dit is nodig om jullie op de hoogte te houden van eventuele wijzigingen of in geval van nood.

We verwachten je op 21 december ten laatste om 13u00 aan de parking van de Lozerheide. We staan daar terug om 16u30. Je ouders kunnen je daar dus terug oppikken. Doe je best ook warm aan, want het is nog een stukje wandelen tot aan het wateringshuisje. Meer vragen? Stel ze gerust via info@ecns.be

Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde
Bocholt
Rekeningnummer: 610-0244822-85
IBAN: BE89 6100 2448 2285
BIC: DEUT BE BE
Bank: Deutsche Bank Europe GmbH Belgium Branch

Winterkostvoortuinvogels

Geef een reactie