Workshop ‘Nestkastjes bouwen’

Het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde  en Natuurpunt Bocholt slaan de handen weer in elkaar met de workshop ‘Nestkastjes bouwen’.

Vraag je je wel eens af welke vogel je aan het beloeren bent in je tuin of op school? Is het een koolmees, een mus of een pimpelmees? Of welke vogel zingt er nu dat vrolijk liedje? Hoe wonen ze? Zijn alle nestkastjes hetzelfde? Wij gaan het je allemaal vertellen in de prachtige omgeving van de Smeetshoeve. Zo maak je kennis met de meest voorkomende vogels in je tuin, vertellen we je over hun zang, leefgewoonten en nog veel meer. We gaan ook naar buiten, want in het Smeetshof vallen veel vogels te spotten.

Maar we gaan je vooral zelf aan de slag laten gaan. Want wij leggen alles klaar om je eigen nestkastje in elkaar te steken. En we zorgen ook voor materiaal om je nestkastje te ‘pimpen’.  Deze workshop richt zich naar kinderen van de tweede graad (9-10 jaar). Maar je mag best een jaartje jonger of ouder zijn natuurlijk. Interesse? Stuur je naam, voornaam en leeftijd door naar info@ecns.be en dit voor 22 maart. Vermeld ‘Workshop Nestkastjes bouwen’ en ook het telefoonnummer waar we je ouders op kunnen bereiken. Dit wordt enkel gebruikt bij noodzaak.

Deelname aan de workshop kost je amper 3 euro. Daar zit het materiaal, een drankje en een versnapering inbegrepen. Betalen doe je ter plaatse. De workshop begint om 13.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Ouders kunnen hun kinderen afzetten aan het Smeetshof. Daarna kunnen ze terug naar huis gaan. Maar waarom niet eens van de gelegenheid gebruik maken om het Smeetshof en omgeving te verkennen? Onderweg kan je zelfs even halt houden bij de Voorste Luysmolen voor een hapje en een drankje. Mooi meegenomen toch!

1 ping

  1. […] iets hebt waarvan je denkt dat het je huisje kan opfleuren, breng het gerust mee. Interesse? Lees hier dan zeker even verder voor meer […]

Geef een reactie