Week van het bos

 

Iedereen welkom tijdens de Week van het Bos!

Wil je op 14 oktober even weg van het hele verkiezingsgebeuren? Zoek dan de rust en stilte op in het bos. Want die dag zijn er niet alleen verkiezingen in het land maar begint namelijk ook de Week van het bos.

Het thema dit jaar is toegankelijkheid. Met de slagzin ‘Iedereen welkom!’ wordt duidelijk gemaakt dat onze bossen en natuurgebieden open staan voor iedereen: de vlonderpaden, hondenlosloopzones, geocaching routes, de prikkel- en blote voetenpaden,… Het is maar een kleine greep uit een gevarieerd aanbod. Fietsers, ruiters, kinderen, vogelaars, personen met een beperkte mobiliteit,… voor iedereen is er ergens wel een brokje natuur weggelegd.

IMAGING THE WORLD’S FORESTS

Ook het ECNS laat deze week niet zomaar aan haar voorbij gaan en organiseert de expositie ‘IMAGING THE WORLD’S FORESTS’. Een tentoonstelling over bossen bekeken vanuit de ruimte. Hier vind je meer informatie.

De Week van het Bos wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met BOS+ en Natuurpunt. Meer info vind je op www.weekvanhetbos.be.

Geef een reactie