Vanavond gaan we plat op het dak onder de sterren!

Vanavond is het zover. Dan gaan we met z’n allen plat op het dak van De Steen. Het weerbericht ziet er nog steeds goed uit, dus ‘it’s a go’!

U bent al welkom vanaf 20u30. De zon zakt dan stilletjes aan richting de horizon, dus het is nog even wachten alvorens we de echte sterrenpracht kunnen bewonderen. Maar ondertussen houden we u natuurlijk bezig. Zo gaan we u meer vertellen over de toekomstige sterrenwacht en verder ook wat we die avond zoal gaan zien aan de sterrenhemel. En wanneer het donker wordt gaan we er bij liggen om u te laten genieten van die sterrenhemel. We vertellen u wat u allemaal ziet en hopelijk zijn er ook nog wat vallende sterren te bewonderen. We vragen om zeker ten laatste tegen 21u30 aanwezig te zijn en dit om het programma niet ’te verstoren’. Meer informatie over de waarnemingsavond kan u hier vinden. Vergeet zeker niet om een ligmatje of dergelijks mee te brengen. En een dekentje want het kan snel afkoelen. Als u een verrekijker heeft mag u die ook meebrengen, ook als is die maar klein.

De toegang voor deze activiteit is gratis. U kan ons vanavond evenwel nog altijd steunen. Zo zijn er nog steeds wafels beschikbaar en kunt u ook onze nieuwe posters kopen.

In sommige media werd er geschreven dat we tijdens deze waarnemingsavond ‘de drie grootste telescopen’ zouden plaatsen. Dit klopt niet. Er zal vanavond 1 telescoop aanwezig zijn. De telescopen die deel uit zullen maken van de sterrenwacht zijn nog steeds onderwerp van de crowdfunding.