Of we ‘ook een wintereditie houden?’… Puik idee!

Afgelopen vrijdag vond de eerste editie van Plat op dak plaats. Een waarnemingsmoment waarbij we de sterrenhemel al liggend hebben kunnen ontdekken. Een vijftigtal bezoekers kwamen genieten op een van de rustigste plekjes in het centrum van Bocholt.

Het begon met een magnifieke zonsondergang die de nog overhangende sluierwolken prachtig deed kleuren. Daarna was het even wachten tot het wat donkerder werd om de bezoekers via een presentatie meer uitleg te geven over de nieuwe sterrenwacht en crowdfunding. Nadat we de telescoop nog richting Jupiter en Saturnus hadden geplaatst kon iedereen er knus bij gaan liggen en werd er uitleg gegeven over wat er allemaal te zien was aan de hemel. Naast de beschrijving van de sterrenbeelden werden we af en toe getrakteerd op een meteoor of satellieten die passeerden. Er werd ook nog rondje vraag en antwoord gedaan, waarbij de vragen ook regelmatig van onze kant kwamen. Kwestie van de kennis van je publiek ook eens in te schatten. Maar dat er interesse is in dit soort activiteit hebben we overduidelijk kunnen merken.

Met dit mooie aantal mensen dat plat op het dak ging, zonder dat we nog maar van een sterrenwacht kunnen spreken, zien wij de toekomst alvast rooskleurig in… Alleen hopen we toch dat we, samen met het gemeentebestuur, er alles aan kunnen doen om de lichthinder in onze gemeente nog beter aan te pakken dan tot nu toe werd gedaan. Oh ja, er was nog de vraag of we dit ook eens in de winter zouden kunnen doen? Daar hadden we zelf nog niet bij stil gestaan, maar het lijkt ons dus echt wel een puik idee. Ga maar alvast op zoek naar die dikke trui en slaapzak… Ondanks we nooit foto’s maken wanneer we waarnemen in het duister, kan u toch enkele sfeerbeelden van het begin van de avond terugvinden via www.facebook.com/ecns1

Plat op het dak