Startschot voor ‘Natuur’

Op zondag 29 juli slaat het ECNS haar tent op in het Beukenhof in Bocholt. Dit doen we ter gelegenheid van de viering van het 850 jarig bestaan van Bocholt. Natuurlijk staan we er die dag weer met verschillende telescopen. We hopen (nog maar eens) dat de zon van de partij zal zijn. En als er dan wat activiteit op de zon te zien is (zonnevlekken) kan dat gedeelte alvast niet meer stuk.

Ondertussen heeft onze vereniging aangetoond dat er een gezonde interesse heerst bij het grote publiek wat betreft sterrenkunde. En met onze kers op de taart in oktober zijn we zeker nog niet aan ons proefstuk toegekomen. Zo hebben bijna alle scholen van Bocholt laten weten mee te willen werken aan ‘Een maand onder de sterren’. Binnenkort krijg je hier alle informatie over.

Maar de naam ‘ECNS’ bevat meer dan sterrenkunde alleen natuurlijk. Het aspect ‘Sterrenkunde’ heeft ons uit de startblokken doen schieten en zal, onder andere vanwege het beperkte aanbod in de omgeving, altijd een belangrijke drijfkracht van de vereniging blijven. Vanaf zondag 29 juli zullen we ook starten met het aspect ‘Natuur’. Dit doen we zoals gezegd op het domein van het Beukenhof. Zo kan je uilenballen komen pluizen en brengen we de wereld van insecten dichterbij door de verschillende microscopen die opgesteld zullen staan. Meer over onze activiteiten die dag lees je hier.

De leden van het ECNS kijken er alvast naar uit om je te verwelkomen in het Beukenhof!