Ook bij slecht weer kijken we LIVE naar de Venusovergang!

Nog even en dan is het astronomisch hoogtepunt van het jaar een feit. Op 6 juni schuift Venus voor de zon. Het ECNS is er helemaal klaar voor. En met trots mogen we melden dat we al met  meer dan 100 mensen op het dak van de Steen zullen staan! Dat is, neem het maar aan, nu al een overweldigend succes. Zeker als je het vroege uur bekijkt. Dat belooft voor de Nacht van de duisternis op 20 oktober… Hopelijk krijgen we om half zes de zon boven de horizon te zien en kunnen we via telescopen, verrekijker en eclipsbrillen deze Venusovergang bekijken. Voor zij die het wensen zijn eclipsbrillen en beschermfolie (telescoop, verrekijker, Camera) verkrijgbaar.

© 2007 Laurie Hatch.com / image and text

 

Natuurlijk hebben we geen controle over het weer. Bij droog maar bewolkt weer staan we evenzeer op het dak van de steen. De Venusovergang zullen we dan kunnen bekijken door LIVE beelden vanuit Mauna Kea Hawaii te tonen. Daar staat immers de grote Keck-telescoop op Venus en de Zon gericht. Ook kan u door onze telescopen naar objecten in de verte kijken en krijgt u uitleg over de verschillende soorten die er zijn.  Mocht het regenen, dan gaan we gezellig een etage lager zitten en laten ons het slechte weer niet aan ons hart komen. Ook daar maken we LIVE verbinding met de Keck-telescoop.

We zullen die ochtend ook het resultaat van de actie ‘Duizend vind ik leuks’ die onze hoofdsponsor VASTGOED RIJKEN op touw heeft gezet bekendmaken. Wij hebben er in ieder geval een goed gevoel bij….

Radio twee stuurt ook een reporter naar het dak van De Steen, dus zorg ervoor dat u op en top bent gekleed. Zo komt u zeker goed over op de radio…

Inschrijving kan nog steeds: 2,5 euro incl. koffie en koffiekoek. Er zijn extra broodjes en drank voor zij die meer honger en dorst hebben. Info@ecns.be – 0468 11 22 61