Een vuiltje op de zon

Oké, toegegeven, het is vroeg: om drie uur ’s nachts opstaan, strompelend naar de badkamer om daar de slaap proberen weg te wassen, je tanden poetsen en in je kleren stappen. Waarschijnlijk ga je al een sloot koffie binnen spelen en een hapje eten. Maar niet teveel, want straks is er meer… Je stapt de late nacht in (of de vroege ochtend, zoals je wilt) en rijdt over de stille straten naar de Steen in het centrum van Bocholt. Het is vier uur en je zeult met kisten materiaal. Alles moet naar boven… Nog een uurtje en je mag met een stralende glimlach de eerste mensen verwelkomen in de ochtendschemering…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig geldt dit enkel voor de vrijwilligers van het ECNS. Jij kan lekker uitslapen. Het is te zeggen: we verwelkomen je graag vanaf vijf uur ’s morgens op het dakterras van de Steen achter het gemeentehuis in Bocholt. Want daar ga je iets zien, dat je nooit meer zal meemaken. Als de zon opkomt rond de klok van half zes kan je naar een uniek schouwspel kijken. En jij kan zeggen dat je er bij was en alles van dichtbij hebt kunnen zien….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

42 miljoen kilometer hier vandaan zal de planeet Venus langzaam voor de zon schuiven net zoals de maan voor de zon schuift bij een zonsverduistering. Hier  lees je meer over de Venusovergang. Feit blijft dat het je laatste kans is om dit schouwspel door één van onze telescopen te bekijken. Schrijf je daarom zo snel mogelijk in. De plaatsen zijn beperkt tot 150 personen. Inschrijven kan via info@ecns.be of, vanaf 16 mei, bij onze lokale partners in Bocholt, Kaulille, Reppel en Lozen (zie affiche). De toegang bedraagt 2,5 euro. Daar krijg je wel  een gratis koffie en koffiekoek bij. De betaling bevestigt je deelname. Dus schrijf je zeker in, anders “No koffiekoeken for you!”

 

1 reactie

  1. Vet! Hehe, had dit al eerder gehoord. Blijf het leuk vinden :)!

Reacties zijn uitgeschakeld.