Mag het een keertje?

De ‘Grote Bocholter picknickzoektocht‘ is alweer achter de rug. Maar we kunnen terugblikken op een dag vol met blijde gezichten. De grote bocholter picknick zoektocht

Twintig jongens en meisjes gaven dan ook weer een vrolijk gezicht aan wat stilletjes aan een begrip begint te worden binnen het ECNS: NATUURlijk JONG! En of ze er zin in hadden? Wees maar zeker. Na een korte uitleg over het verloop van de dag kon de zoektocht beginnen. Met behulp van een GPS werd er gezocht naar de plaats waar een deel van de picknick verstopt was. 03

Maar we zouden onze traditie niet hoog in het vaandel houden moesten we niet aan edutainment doen. Dus vonden de kinderen op die plaats ook een vraag die verband houdt met de natuur.  Zo werd er bijvoorbeeld dieper ingegaan op de dieren die in België voorkomen, hoe dennen elkaar bestuiven, welke bladeren bij welke boom horen, enzovoort.

05

Tevens kregen de kinderen de opdracht om op iedere vindplaats een vraag te noteren die betrekking heeft op de natuur. Twintig kinderen en zes vindplaatsen: dat maakt 120 vragen en geeft ons een beeld over wat kinderen interessant vinden of wat ze graag zouden willen weten.

09

04

10

Nadat ze alle punten hadden gevonden konden ze, met de nodige honger, naar het Beukenhof trekken om daar de dekens uit te gooien en aan hun welverdiende picknick te beginnen.

23

24

28

Er werd goed gegeten en nog wat gespeeld, maar er restte nog één opdracht: vind de zes omslagen met de laatste coördinaten voor een verrassing.

29

Die leidde hen uiteindelijk naar een ijssalon. Dat werd met luid gejuich en zang onthaald. En ook wij zeiden geen neen tegen een lekker ‘crèmeke’.

30

33

Toen we op het einde van de activiteit vroegen of het leuk was geweest, klonk er in koor een luid ‘NATUURlijk JONG!!! Het zonnetje dat ons de hele dag had vergezeld zal daar ongetwijfeld ook wel voor iets tussen hebben gezeten. We hadden dan ook echt geluk. Maar nadat we al zo vaak pech hebben gehad met het weer, mag het wel eens een keertje zeker?

Meer foto’s vind je op onze facebookpagina: www.facebook.com/ECNS1