De grote Bocholter picknickzoektocht

Onder de noemer ‘NATUURlijk JONG!’ zijn we uit onze denktank gekropen en staan we weer klaar voor een volgende activiteit voor kinderen vanaf 9 jaar. Vind jij het leuk om je weg te zoeken aan de hand van tips, foto’s en een gps-toestel? En wil je wel eens een laken uitgooien om een heerlijke picknick te houden? Dan hebben wij de ideale combinatie voor je. Het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde organiseert op 25 mei namelijk een bijzondere zoektocht voor avonturiers en lekkerbekken.

Hoe gaan we dat dan combineren? Simpel. Je onderneemt een tocht door het centrum van Bocholt. Dit doe je van punt naar punt met behulp van een GPS. Bij elk punt tracht je een onderdeel van je picknickmand te vergaren. Die is natuurlijk leeg bij de start van je tocht. Je zal dus je best moeten doen, wil je op het einde van je tocht je buikje goed vullen. Maar geen nood, deze tocht is in groep en onder begeleiding.

Wat heb je nodig die dag? Een fluo hesje om te beginnen, want veiligheid primeert. Een klein rugzakje is ook handig. Onderweg ga je het immers moeten vullen met lekkers. Denk er ook aan om goede wandelschoenen aan te trekken. Ook al is de afstand die je aflegt niet zo ver, niets zo vervelend als pijnlijke voeten. We komen samen aan De Steen in Bocholt.

We beginnen stipt om 09u30, zorg dus dat je op tijd daar bent. De activiteit eindigt om 13u30. Wat het weer ook wordt, wij zorgen er voor dat we een beschutte picknickplek hebben. Kriebelt het? Schrijf je snel in via info@ecns.be. Vermeld je naam, voornaam en geboortedatum, net als de naam van je ouders en minstens één telefoonnummer waarop we hen kunnen contacteren. Telefonisch kan ook via het nummer 0485/450977. Deelname bedraagt 6 euro. Leden van het ECNS betalen 5 euro. Opgelet, er is een beperking in het aantal deelnemers. Tijdig inschrijven is dus de boodschap. Dit kan tot 20 mei.

Picknick_zoektocht

Geef een reactie