Feest zonder feest

Het zijn bijzondere tijden, dat hoeven we eigenlijk niet meer te vermelden. En dat er weinig te vieren valt al evenmin. Ons sociaal leven ligt ‘op zijn gat’, verenigingen kunnen zo goed als niets meer organiseren en we kunnen alleen maar hopen dat iedereen zo lang mogelijk gezond blijft. En dan hebben we het ook over het verstand natuurlijk, want we hebben allen een verantwoordelijkheid te dragen momenteel. Maar wanneer het 28 oktober is, proberen we er toch het beste van te maken om de verjaardag van het ECNS niet zomaar aan ons voorbij te laten gaan.

Het is ondertussen al negen jaar geleden dat het ECNS werd opgericht. Het hoofddoel was om op termijn een sterrenwacht op te richten in Bocholt. Aan die weg is hard getimmerd door het organiseren van tal van activiteiten aangaande sterrenkunde, natuur, wetenschap… Die activiteiten zijn trouwens nog steeds allemaal te bekijken in onze albums op www.facebook.com/ecns1. Uiteindelijk was er vorig jaar het moment dat we konden zeggen: de sterrenwacht komt er. Alleen hadden we niet durven denken dat het nog zo lang ging duren. Daar zit corona natuurlijk voor alles tussen. Dat kon u hier al lezen.

Maar we laten ons niet uit het lood slaan en werken achter de schermen verder aan de sterrenwacht. Ook al hadden we voorzien dat we ergens in de helft van dit jaar over konden gaan tot de officiële opening, het ziet er naar uit dat de sterrenwacht er pas volgend jaar zal komen. Maar laat dat dan ook meteen een jubileumjaar zijn voor het ECNS. De sterrenwacht openen in hetzelfde jaar dat onze vereniging tien wordt, is dubbel feest. Laten we hopen dat we de titel hierboven tegen dan ook in die zin kunnen vervangen. Het glas is toch steeds halfvol, niet? Wil u ons helpen, door het glas toch nog wat voller te schenken, dan kan u ons nog steeds steunen bij de oprichting van de sterrenwacht. Houd het veilig en gezond.