Afscheid van ‘Lei’

Met enorme verslagenheid vernamen we vandaag het trieste nieuws dat Leo (Lei) Cardinaels is verongelukt tijdens een motorrit in de Ardennen. Wij willen in de eerste plaats aan de kinderen van Leo, zijn familie en vrienden, ons medeleven betuigen en hen heel veel moed en sterkte toewensen in deze donkere dagen.

Lei was een gedreven man, waar je alles aan kon vragen. Zo hebben wij hem ook leren kennen in 2012, toen hij actief lid werd van het ECNS. Met grote gedrevenheid heeft hij onze vereniging mee vooruit geholpen doorheen de jaren. Lei stond altijd klaar achter de schermen. Of het nu was om didactisch materiaal in elkaar te steken, of te zorgen voor logistieke ondersteuning tijdens activiteiten, Leo zorgde ervoor dat het in orde kwam. Maar ook op de voorgrond had hij regelmatig een ondersteunende rol bij educatieve activiteiten en heeft hij voor een zeer groot deel van de sponsoring gezorgd. Sinds vorig jaar was hij secretaris van onze vzw.

Leo, je was een nobel man. Je stond altijd voor iedereen klaar. Je zette jezelf in feite altijd op de tweede plaats. Dat we dit onterecht vonden, hebben we je vaak, heel vaak verteld. Bepaalde activiteiten in je leven slorpten zoveel tijd van je op, dat je vergat om zelf ook nog volop te genieten van de dingen waar je echt van hield. Je hebt het zo vaak gezegd: ik wil nog graag meer gaan reizen, meer met natuurfotografie bezig zijn, meer met mijn muziekinstrumenten. Met mijn grote liefde: het ECNS’… Maar je was nu eenmaal Leo. En je zette jezelf op de tweede plaats. We weten echter ook dat je dat allemaal met een ongekende gedrevenheid deed. Jij hebt nooit stilgezeten. Je was er voor iedereen. En wij weten dat je dat altijd hebt gedaan, wat je ook deed, met een hart van goud. Jij was nu eenmaal Lei. En zoals Lei was er geen andere.

Binnenkort komt de wintersterrenhemel weer schitteren aan het firmament Leo. We gaan nog vaak aan je denken als de Leeuw boven ons hoofd staat te pronken… We gaan je missen. Het gaat je goed, waar je ook mag zijn…