«

»

jun 24

De langste dag uitgewandeld

We kunnen het zelf bijna niet geloven, maar ook tijdens de Zonnewendewandeling mochten we genieten van mooi zomerweer. Ook al waren er regelmatig wat wolken die het zicht door te zonnetelescopen belemmerde, we kregen de zon en ‘s avonds de sterrenhemel voldoende te zien om het publiek te geven wat we hadden beloofd.

Zonnewendewandeling

Zonnewendewandeling

Zonnewendewandeling

Zonnewendewandeling

Ook voor de wandeling was het weer ideaal. Doorheen de mooie landelijke omgeving van Kreyel werd er regelmatig halt gehouden om te vertellen over de zonnewende en de zon zelf.

Zonnewendewandeling

Zonnewendewandeling

Zonnewendewandeling

Bij aankomst aan het Akkermanshof ging de avond verder met waarnemingen door de telescoop. Ook werd er voor het eerst nachtvlinders gelokt. Dit werd gedaan door middel van een lichtbron of door het smeren van een gesuikerd papje. Vooral dit laatste werd gesmaakt bij de kinderen. Zij mochten hun eigen receptje tegen een boom smeren om zo nachtvlinders te lokken.

Zonnewendewandeling

Zonnewendewandeling

Zonnewendewandeling

Zonnewendewandeling

Het was alvast een leuke, ontspannende en leerrijke avond. Wij kunnen ons dan ook niet van de indruk ontdoen dat iedereen tevreden naar huis keerde. En dat geeft ons weer voldoenig om de volgende activiteit voor te bereiden. Op 16 augustus staan we namelijk op het Mariahof voor Nachtbelevenissen in het Kempen~Broek. Het ECNS dankt Caroline en Patrick van Farmfun voor het openstellen van hun faciliteiten en de vrijwilligers van de Limburgse Zonnewaarnemers voor het opstellen van hun telescopen en ons te voorzien van de nodige uitleg. Voor nog veel meer foto’s over de Zonnewendewandeling kan je op onze Facebookpagina www.facebook.com/ECNS1 terecht. En als je daar bent, klik dan ook even op de ‘vind ik leuk knop’ van onze pagina. Zo blijf ja ook altijd op de hoogte van onze activiteiten en help je ons nog meer bekend te maken bij het publiek.