Zonnewendewandeling

Aan het begin van de zomer kunnen we weer genieten van de langste dagen van het jaar. Het leek ons dan ook een goed idee om op zaterdag 21 juni, samen met jong en oud, de langste dag uit te wandelen. Dit gaan we doen vanuit het Akkermanshof in Kreyel (Jennestraat 28). Daar bent u al welkom vanaf 18u00. We stellen onze telescopen op om u, op een veilige manier, naar de Zon te laten kijken. Dit doen we samen met de Limburgse Zonnewaarnemers. Zij brengen speciale telescopen mee die enkel dienen om naar de Zon te kijken. U zal de de Zon dan ook zien zoals u ze nog nooit heeft gezien door een telescoop. We vertellen u ook enkele markante feiten over onze motor van het leven.

Zomerwendewandeling

Om 19u30 vertrekken we voor een begeleide wandeling. Onderweg vertellen we u meer over de langste dag, de sterrenhemel, de planeten en genieten we van de zonsondergang. De wandeling is ongeveer 5 km lang. Aan het Akkermanshof staan onze telescopen weer klaar om naar de nachtelijke hemel te kijken.

We gaan die avond ook voor de eerste keer nachtvlinders lokken. We doet dit met licht en geur. U zal versteld staan hoe snel deze prachtige vlinders op het licht afkomen. Maar ook voor de kinderen hebben we een leuke doe-activiteit. Zij mogen namelijk zelf een brouwsel maken om de vlinders te lokken. Deze zijn verzot op zoetigheid. Maar ken jij het juiste recept om de meeste nachtvlinders naar jouw smeersel op de bomen te lokken? Kom zeker meedoen. Je gaat de volgende keer zeker niet meer het woord ‘mot’ gebruiken, maar wel ‘nachtvlinder’. Breng eventueel een zaklamp mee zodat je de nachtvlinders goed kan zien op de bomen.

Om 00u30 eindigt deze activiteit. U kan het volledige programma volgen, maar u mag natuurlijk ook inspringen om bijvoorbeeld mee te gaan wandelen of een kijkje te nemen door te telescopen wanneer het donker is. De toegang is gratis. U kan ter plekke genieten van een drankje en een soepje. Voorzie tijdens de wandeling zeker een fluo hesje en/of verlichting om u kenbaar te maken op de openbare weg. Want de we wandelen deels in de schemering. Heeft u nog vragen over deze activiteit, dan kan u altijd mailen naar info@ecns.be.

zonnewendewandeling

Geef een reactie