Workshop Nestkastjes bouwen (editie 2016)

Als de winter zich, zoals nu het geval is, niet meer laat voelen zou het wel eens kunnen dat de vogels er vroeg aan gaan beginnen dit jaar. Daarmee bedoelen we natuurlijk het klaarmaken van het nest en het zorgen voor het nageslacht. Hoe dan ook, wij zijn er alleszins op tijd bij, want op 30 januari staat er alweer een nieuwe editie van de workshop ‘Nestkastjes bouwen’ op het programma. Deze keer gaan we ons trouwens eens niet richten tot de mezen, maar wel tot de mussen. Waar mezen graag een plaatsje voor henzelf hebben, kunnen mussen het best goed met elkaar vinden. En wat is er dan leuker om een mussenhotel te bouwen? Heb jij ook zin om dit te maken en het daarna op te hangen in je eigen tuin of terras? Kom dan meedoen op 30 januari bij het ECNS in Lozen (Rondestraat 41).

Eerst ga je het nestkastje natuurlijk in elkaar timmeren. Daarna kan je het naar wens helemaal opsmukken met allerlei knutselmaterialen die we voorzien. We gaan je natuurlijk ook wat meer leren over de vogels in onze tuin. Daarnaast gaan we ook de mooie voedervogel in elkaar knutselen die we tijdens de voorbije workshop ‘Winterkost voor tuinvogels’ niet meer hebben kunnen maken vanwege tijdgebrek. Denk er aan om oude kleren aan te doen (ook de jas), want bij ons mag je nu eenmaal vuil worden! We voorzien zoals steeds ook een drankje en een versnapering. Deze workshop richt zich tot kinderen van het basisonderwijs (6-12 jaar).

De workshop kost 7 euro. Hierin zit het nestkastje, knutselmateriaal, drankje en versnapering en verzekering. Inschrijven is verplicht. Je kan dit doen door een mailtje te sturen naar info@ecns.be met je naam, voornaam en geboortedatum, een telefoonnummer van de ouders en het juiste bedrag over te schrijven op onderstaande rekeningnummer. Je bent ingeschreven bij betaling. Wacht niet te lang want de inschrijvingen zijn beperkt.

Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde Bocholt – Rekeningnummer: 610-0244822-85 – IBAN: BE89 6100 2448 2285 – BIC: DEUT BE BE – Bank: Deutsche Bank Europe GmbH Belgium Branch

Nestkastjes 2016