Laat die winter maar komen!

We noemen het ‘Winterkost voor tuinvogels’, maar van die winter is momenteel maar weinig of zelfs niets te merken. Zelfs de planten en bomen lijken niet door te hebben dat de winter nog moet komen. Knoppen gaan open, bladeren schieten uit en zelfs het gras groeit langzaam verder. En dat geldt eigenlijk ook voor de vogels. De voederplank (als die al gevuld wordt momenteel) wordt zeer weinig bezocht. Niet verwonderlijk als je ook nog zoveel insecten ziet rondkruipen of -vliegen.

winterkost voor tuinvogels

Maar goed, wij hadden desondanks de workshop op het programma staan. En winter of niet, het was weer een gezellige bedoeling, daar in ons nieuwe lokaal. Na het traditionele educatief gedeelte konden de kinderen beginnen aan het in elkaar steken van voedersystemen. Daar kwam heel wat handigheid bij kijken, maar onze deelnemers zijn allemaal volhouders en het resultaat mag er dan ook zijn.

winterkost voor tuinvogels

winterkost voor tuinvogels

Tussendoor konden ze ook nog eens op zoek gaan naar verschillende speelgoeddieren die we buiten hadden opgesteld. Met verrekijkers werd de omgeving onderzocht en uiteindelijk had iedereen de dieren gevonden.

winterkost voor tuinvogels

Jammer genoeg hadden we tijd tekort om ook de mooie vogel te maken die dienst moest doen als voedersysteem. Maar we gaan die zeker maken tijdens de workshop nestkastjes bouwen, eind januari. Meer informatie daarover lees je hier binnenkort. Wil je meer foto’s zien van onze workshop? Dan kan je een kijkje nemen op www.facebook.com/ECNS1. En als je daar toch bent, klik dan zeker op de ‘vind ik leuk-knop’ om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.

winterkost voor tuinvogels