Workshop Nachtvlinderval maken

Wanneer je de cursus Nachtvlinders hebt gevolgd, is de kans groot dat je een nachtvlinderval wil aanschaffen. Een val klinkt misschien negatief, maar het is de ideale manier om nachtvlinders te kunnen determineren. Het voordeel ervan is dat je ze de hele nacht kan laten staan en je ’s morgens vroeg kan gaan kijken wat er allemaal in zit. Wanneer je dit doet vanaf het begint te schemeren zullen de nachtvlinders ook heel rustig blijven zitten. Iets wat je bij een dagvlinder niet lukt. Dat is het moment waarop je kan determineren en foto’s nemen bijvoorbeeld. Je kan deze gegevens dan inbrengen op waarnemingen.be en zo meewerken aan de grootste natuurdatabank van Vlaanderen. Na de determinatie kan je de nachtvlinders op een veilige plek terugzetten.

Zo’n nachtvlinderval is echter niet goedkoop. Daarom hebben we besloten om na de cursus Nachtvlinders, een workshop ‘Nachtvlinderval maken’ te organiseren. Zo heb je niet alleen een een val die een heel stuk goedkoper is, maar heb je er ook een die een tweede compartiment heeft en zo extra plaats biedt voor materialen als potjes, vergrootglas, boek, enzovoort. Ben je lid van Natuurpunt, dan betaal je voor de workshop slechts 108 euro. Dat is een heel pak minder dan wanneer je ze zelf moet aankopen.

Deze workshop organiseren we in samenwerking Natuurpunt CVN. Interesse? Via deze link kan je je inschrijven: https://www.natuurpunt.be/workshop-maken-van-nachtvlinderval-bocholt

Aan deze workshop gaat een cursus Nachtvlinders vooraf. Kijk hier voor meer informatie. Opgelet: voor de workshop zijn er slecht 12 plaatsen voorzien, waar dat voor de cursus 25 is.