Workshop LABzeg! GEVAAR

Met LABzeg! Workshops slaat het ECNS weer een nieuwe weg in. Met deze workshops willen we de natuur bekijken vanuit een ander standpunt, namelijk het wetenschappelijke. Zo gaan we van nader bij bekijken hoe natuurfenomenen als licht, zwaartekracht, geluid en nog veel meer in elkaar zitten. Maar ook je zintuigen zijn een belangrijk instrument om de dingen te ervaren. Zie je het juist? Of is het bedrog? LABzeg! Workshops staan dus bol van proefjes om de ons, soms zo vanzelfsprekende dingen, in een ander daglicht te plaatsen en je te laten zien dat er wel heel wat meer achter steekt dan je op het eerste zicht zou denken.

De eerste LABzeg! Workshop staat in het teken van gevaar. Dit is trouwens het thema tijdens de jeugdboekenweek. En naar aanleiding van de open-deur dag van de vernieuwde bibliotheek De Priool en de kinderverwendag, werd het ECNS gevraagd om een workshop in elkaar te steken. Dat doen we met plezier natuurlijk. Let wel: deze workshop is bedoeld voor kinderen van het derde tot en met zesde studiejaar basisonderwijs (8 tem 12 jaar). Dit vanwege het toch al wat technische aspect van de workshop Gevaar!

Heb jij zin om te komen experimenteren en ontdekken? Schrijf je dan snel in via de jeugddienst van Bocholt op het nummer 089/20.19.32 of mail naar jeugd@bocholt.be. De workshop gaat door op zaterdag 15 maart, van 14.00 tot 16.00 uur, in de bibliotheek De Priool te Bocholt. De workshop is gratis!

LABzeg Workshop GEVAAR

Geef een reactie