Workshop LABzeg! (editie 2015)

Met LABzeg! Workshops gaat het ECNS weer  verder met haar gevarieerd aanbod. Met deze workshops willen we de natuur bekijken vanuit een ander standpunt, namelijk het wetenschappelijke. Zo bekijken we bijvoorbeeld hoe natuurfenomenen als licht, zwaartekracht, geluid en nog zoveel anderen in elkaar zitten. Maar ook je zintuigen zijn een belangrijk instrument om de dingen te ervaren. Zie je het juist? Of is het bedrog? LABzeg! Workshops staan dus bol van proefjes om de ons, soms zo vanzelfsprekende dingen, in een ander daglicht te plaatsen en je te laten zien dat er wel heel wat meer achter steekt dan je op het eerste zicht zou denken.

De tweede LABzeg! Workshop staat in het teken van illusies. Laat je hersenen dingen doen geloven die er niet zijn. Laat je ogen zoeken naar dingen die er wel zijn maar op het eerste zicht niet te zien zijn. Deze workshop is bedoeld voor kinderen vanaf het vijfde studiejaar basisonderwijs. Dit vanwege het toch al wat technische aspect van de workshop!

Heb jij zin om te komen experimenteren en ontdekken? En vooral om je brein voor de gek te houden?  Schrijf je dan snel in.  De workshop kost 5 euro. Daarin zit de kost van de materialen, een drankje, een versnapering en de verzekering. Houders van de NATUURlijk JONG! pas betalen slechts de helft van het inschrijvingsgeld. Inschrijven is verplicht. Je kan dit doen door een mailtje te sturen naar info@ecns.be met je naam, voornaam en geboortedatum en het juiste bedrag over te schrijven op onderstaand rekeningnummer. Geef ook een telefoonnummer van de ouders. Dit is nodig om jullie op de hoogte te houden van eventuele wijzigingen of in geval van noodzaak.  Indien je ook de NATUURlijk JONG! pas wenst, schrijf je gewoon 6 euro extra per deelnemer over, bovenop de helft van het inschrijvingsgeld. Je bent ingeschreven bij betaling. Wacht niet te lang want de inschrijvingen zijn beperkt.

Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde Bocholt – Rekeningnummer: 610-0244822-85 – IBAN: BE89 6100 2448 2285 – BIC: DEUT BE BE – Bank: Deutsche Bank Europe GmbH Belgium Branch

labzeg illusies