Workshop Kriebelbeestjes

Verandering  van spijs doet eten zegt men. Dat dachten wij ook. Daarom vonden we het tijd dat er na de workshops ‘Nestkastjes maken’, ‘Winterkost voor tuinvogels’ en ‘LABzeg’ een nieuwe workshop aan het lijstje mocht worden toegevoegd. En dat wordt de workshop ‘Kriebelbeestjes’. Nu de lente weer voor de deur staat, zien we ook weer allerlei insecten opduiken. Het ene na een lange winterrust, het andere dan weer ontpopt of uit een eitje gekomen. Allen gaan ze op zoek naar wat voor hen nodig is om het jaar weer te overleven. Wil jij samen met ons de wereld van de kevers, spinnen, bijen, vlinders en nog zoveel meer ontdekken? Dan heb je zeker ook zin om je eigen insectenhotel te maken dat je in je tuin of op je terras kan hangen. En dat gaan we dan ook doen. Zo zorg je voor een leuk onderkomen voor solitaire bijen, lieveheersbeestjes, hommels, enzovoort.

Deze workshop richt zich tot kinderen van het basisonderwijs. We raden je aan om oude kleren aan te trekken. We werken o.a. met verf en dan is het niet zo erg als je kleren wat vuil mogen worden. Uit ervaring weten we ook dat een oude jas niet overbodig is. We voorzien zoals steeds een drankje en een versnapering.

De workshop gaat door op 25 april van 13u00 tot 16u30 en dit in onze eigen stek (Rondestraat 44, Lozen). Deelname kost 7 euro. Hierin zit het insectenhotel, knutselmateriaal, drankje, versnapering en verzekering. Leden van het ECNS betalen 6,30 euro en houders van de NATUURlijkJONG! pas (2015) betalen slechts 3,5 euro. Inschrijven is verplicht. Je kan dit doen door een mailtje te sturen naar info@ecns.be met je naam, voornaam en geboortedatum en het juiste bedrag over te schrijven op onderstaande rekeningnummer. Indien je ook de NATUURlijkJONG! pas wenst, schrijf je gewoon 9,5 euro per deelnemer over. Je bent ingeschreven bij betaling. Wacht niet te lang want de inschrijvingen zijn beperkt.

Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde Bocholt – Rekeningnummer: 610-0244822-85 – IBAN: BE89 6100 2448 2285 – BIC: DEUT BE BE – Bank: Deutsche Bank Europe GmbH Belgium Branch

Insectenhotel