Wilde bijen en vrolijke kinderen op het Kinder-klimaat-congres

Onlangs werden we gevraagd om een workshop insectenhotel in elkaar te steken voor het Kinder-klimaat-congres in de Vossemeren te Lommel. Daar zijn we altijd wel voor te vinden en dus stonden we afgelopen zaterdagochtend met een volgeladen aanhangwagen klaar voor wat een intensieve maar ook zeer leuke dag zou worden. Intensief was het vooral omdat we alsmaar meer en betere materialen hebben om onze activiteiten aantrekkelijker te maken, wat op zich een goede zaak is natuurlijk.

kinder-klimaat-congres-3

Maar als je al die materialen bijna honderd meter ver moet dragen om op je locatie te komen is het natuurlijk wel zo handig als je een grote pakketwagen bij de hand hebt. Weer iets om op ons verlanglijstje te zetten dus… Aan de andere kant dan weer zeer leuk omdat we mede door al die materialen ook op een aangename manier een educatieve invulling kunnen geven. Maar het heeft zeker ook aan de jonge deelnemers gelegen. Die waren echt wel enthousiast en de ene vraag kwam dan ook na de andere. Of ze vertelden zelf uitgebreid over bepaalde dingen die ze zelf hadden meegemaakt.

kinder-klimaat-congres-7

Na het educatieve gedeelte over wilde bijen werden de veiligheidsbrillen opgezet en konden we beginnen met het timmeren. Een hels lawaai natuurlijk, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig waren er ook enkele ouders en begeleiders van de organisatie die voor de nodige helpende handen zorgden.

kinder-klimaat-congres-22

Deze activiteit is alweer de laatste van het jaar. Het enige wat ons nog rest is de waarnemingsavond van de cursus sterrenkunde die stilletjes aan ten einde loopt. Ook dit was zeer leuk om te organiseren. En het was vooral een mooie ervaring voor ons om voor een klas enthousiaste cursisten te staan. Hier gaan we in de toekomst zeker verder mee doen.

Meer foto’s van het Kinderklimaatcongres vind je zoals steeds terug via www.facebook.com/ECNS1 in onze albums.