Weer een leuke namiddag met ‘NATUURlijk jong!’

Al zat het weer best mee, het was toch een modderig parcours tot aan het wateringshuisje voor de kinderen die kwamen deelnemen aan de workshop Winterkost voor tuinvogels. Maar daar trok het jong geweld zich gelukkig niks van aan. Beter nog: menig laarzen plonsden vrolijk in de waterplassen.

Winterkost  voor tuinvogels1

De kinderen hadden er duidelijk zin in. Aan het huisje aangekomen kregen ze nog een korte uitleg over welke vogels er zoal in onze tuinen zitten. Kwestie van ook te weten voor wie ze al dat lekkers gingen maken.

Winterkost  voor tuinvogels2

Daarna konden ze beginnen met het in elkaar knutselen van voedersilo’s, maakten ze gevulde dennenappels, een smulketting en een vogelzaadrolletje. Het ging er gemoedelijk aan toe en iedereen had er duidelijk zin in.

Winterkost  voor tuinvogels3

Winterkost  voor tuinvogels5

Winterkost  voor tuinvogels6

Winterkost voor tuinvogels10

Al waren er hier en daar die het toch maar een vreemde smurrie vonden, dat frituurvet met zaadmengsel. Voor anderen kon het dan weer niet ‘vettig’ genoeg zijn.

Winterkost  voor tuinvogels4

Winterkost voor tuinvogels7

 

Om toch ook een gezonde frisse neus te kunnen halen, werd er buiten een grote mezentaart gemaakt. Deze lekkernij zal binnenkort, als het écht koud is (want nu lijkt het nog wel lente), in het centrum van Bocholt worden geplaatst. We laten zeker nog weten wanneer en waar  we dat gaan doen.

Winterkost voor tuinvogels8

Winterkost voor tuinvogels9

Het laatste half uurtje werd er vooral veel buiten gespeeld. De prachtige omgeving van het wateringshuisje leent zich er dan ook uitstekend toe om eens goed uit de bol te gaan.

Winterkost voor tuinvogels12

Wij zagen vooral dat de kinderen een leuke namiddag hadden beleefd. Dat zet ons er weer toe om de volgende activiteit van NATUURlijk jong! voor te bereiden. Want in het voorjaar organiseren we met de vrienden van Natuurpunt Bocholt de tweede editie van de workshop Nestkastjes maken. Meer informatie hierover volgt nog. Maar de boodschap blijft: tijdig inschrijven, vol is vol. Hopelijk tot dan!

Meer foto’s vind je op www.facebook.com/ECNS1