We zagen ze weer eens vliegen!

Afgelopen week staken we nog eens een workshop waterraketten lanceren in elkaar en dit op vraag van de jeugddienst Bocholt. 16 jonge enthousiastelingen gaven het beste van zichzelf om hun zelfgemaakte raket zo ver, zo hoog of zo snel mogelijk te laten vliegen.

En of ze gevlogen hebben! De ene keer in een rechte lijn ver en hoog, de andere keer in een meer ‘onstabiele’ baan om ergens ‘in de decor’ te belanden. Maar dat kon de pret op geen moment drukken. Natuurlijk werd alles voorafgegaan door een vleugje educatie. Zo werd er meer uitleg gegeven over raketten en ons zonnestelsel.

Tijdens de uitvoering van de workshop, hebben we rekening gehouden met de maatregelen COVID-19. Zo droegen we zelf mondmaskers en hebben ook alle deelnemers hun handen grondig moeten ontsmetten. Tijdens het educatieve gedeelte kon een veilige afstand bewaard worden en konden we het even zonder mondmasker doen. Alle activiteiten verliepen ook in de buitenlucht. Deze workshop heeft plaatsgevonden op 22 juli. Aangezien het momenteel weer de slechte kant uitgaat wat betreft het aantal besmettingen, zullen we voorlopig even geen activiteiten meer organiseren. Meer foto’s van de workshop waterraketten kan u zoals steeds terugvinden op onze Facebookpagina in onze albums.