Vallende sterren boven Bocholt

Vallende sterren boven Bocholt

Het veld van Kreyel sport is klaar om ons maandagavond te ontvangen, voor onze nachtelijke waarnemingen van de Perseïden. Vanaf 21u00 kan je er terecht voor info over de vallende sterren, vanaf 22u00 als de eerste sterren zichtbaar worden begeven we ons naar het voetbalveld waar we gezellig samen de eerste meteoren gaan opwachten. Tijdens de ganse avond zal er ook een telescoop opgesteld staan om waarnemingen van sterrenkundige objecten te doen.

[warning]LET OP[/warning]

Het is aangeraden om wat warme kledij mee te brengen want onze weerman voorspelt dan wel een vrij mooie hemel maar het zal flink afkoelen gedurende de nacht. Ook een dekentje/ matje om op te liggen is makkelijk want de ganse avond naar boven kijken zou wel eens problemen kunnen geven met je nek.

WP_000244

Waarnemingsplaats

Het veld is groot genoeg om iedereen een mooie waarnemingshemel te laten uitkiezen. De Perseïden komen schijnbaar vanuit het sterrenbeeld Perseus maar zijn aan de ganse sterrenhemel te zien. dus welke kant je ook opkijkt je zal altijd kunnen genieten van de vallende sterren.

WP_000245

Straatverlichting

De verlichting die bij het veld van Kreyel sport staat zal uitgaan voor die avond. Het Schepencollege van Bocholt heeft dit in haar laatste vergadering goed gekeurd. Wij willen hun dan ook hiervoor bedanken en hopen dat we samen met hun heel veel enthousiaste mensen kunnen laten genieten van een perfecte donkere sterrenhemel.

WP_000243

Allen op post

Iedereen op post maandag avond vanaf 21u00 op het veld van Kreyel sport aan de Kakebeekstraat te Bocholt Kreyel.  Het terrein is makkelijk bereikbaar via de Weerterweg. Wij gaan waarnemen tot ong. 01u00, voor de liefhebbers blijft het veld natuurlijk ter beschikking om verder de ganse nacht naar de vallende sterren te kijken.

Tot maandag