Stijn doet jong en oud genieten van de kosmos

Zelfs Stijn Meuris kon er niet omheen: ‘Ongelooflijk prachtig!’. De werkjes van ‘Duizend sterren en planeten’ en de expo ‘AWESOME UNIVERSE’ lieten ook hem niet onberoerd. Maar natuurlijk kwam Stijn vooral om de bezoekers te doen verwonderen en hen te vertellen’ hoe dat nu juist in elkaar zit’ daarboven.

En het waren nogal wat bezoekers. Iets na de middag mochten we de eerste klassen verwelkomen. Sommigen moesten gewoon de straat oversteken, anderen hadden er een stevig fietstochtje op zitten. Al vlug zat de bib afgeladen vol en mochten we zo’n 150 kinderen en leerkrachten verwelkomen. En eindelijk konden ze nu ook hun eigen werkjes bewonderen die hoog boven hun hoofd ‘zweefden’.

 

Na een warm welkom begon Stijn aan zijn verhaal. Hij maakte daarbij gretig gebruik van het prachtige zonnestelsel op maat, gemaakt door de leerlingen van het Biotechnicum. De kinderen genoten zichtbaar en regelmatig werd De Priool gevuld met luid gelach. Maar dat ze er iets van opgestoken hebben staat als een paal boven water. Hoe je educatie kan brengen met de nodige humor. Wij noemen het nog steeds ‘Edutainment’. Maar of we zelf het niveau van Stijn ooit zullen halen…. Na de voorstelling kregen alle kinderen nog enkele verrassingen mee en konden ze opgewekt terug naar school toe gaan.

Omdat ook Stijn moet eten, namen we hem mee naar Restaurant De Marmiet voor ons sterrendiner. Daar nam Stijn, ‘Canvascrackgewijs’, voor iedere gang plaats aan een andere tafel. Zo had iedereen de kans om een babbeltje met hem te slaan. Maar de show must go on. En zo ging het weer terug richting De Priool. Want daar stonden de eerste bezoekers al voor de deur. Om half negen zat de bib weer zo goed als vol en kon Stijn zicht richten tot het volwassen publiek. Hoewel er hier en daar toch enkele kinderen zaten die iets langer op mochten blijven dan gewoonlijk. Ook hier wist hij iedereen te bekoren door op zijn eigenzinnige en met humor doordrongen manier te vertellen over planeten, sterren en zoveel meer.

Na de voorstelling stond er voor de alle bezoekers een goodiebag klaar en kond men nog nakeuvelen bij een fris glas. Met ongeveer 280 bezoekers kunnen we alleen maar tevreden zijn. Zeker wanneer we al die positieve reacties horen. En met die duw in de rug, maken wij ons weer op voor komende zaterdag. Dan staat er ons weer een marathon van activiteiten, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te wachten…