Nacht van de planeten

Op vrijdag 30 mei organiseert het ECNS een waarnemingsavond voor het grote publiek. Jong en oud is dan welkom om te genieten van een avondje sterrenkunde. Deze activiteit zal in het teken staan van de planeten in ons zonnestelsel, in het bijzonder deze welke die avond zichtbaar zijn: Mercurius, Mars, Jupiter en Saturnus. Maar ook de, dan nog zeer fijne, maansikkel zal die avond boven de westelijke horizon staan.

Naast onze eigen telescopen en verrekijkers, krijgen we ook steun van leerlingen en leerkrachten van het Sint-Augustinusinstituut Bree. Zij hebben daar immers een eigen project sterrenkunde lopen en maken zelfs eigenhandig telescopen. Een uitgelezen kans om dit materiaal te demonstreren aan het grote publiek.

Maar misschien heb je zelf ook wel een telescoop en lijkt het je wel wat om het publiek te laten genieten van de pracht boven ons hoofd. Laat het ons weten via info@ecns.be. Breng bijvoorbeeld ook die verrekijker mee die daar maar in de kast ligt. Want je kan daar meer door zien dan je zou denken.

Verder tonen we ook nog beelden uit ons zonnestelsel op het groot scherm. We voorzien ook een drankje en soep en zorgen voor een gezellige sfeer. Kom dus zeker langs op 30 mei. De Nacht van de planeten gaat door op de speelplaats en weide van het Biotechnicum in Bocholt (Kaulillerweg 3). U bent welkom vanaf 21u00. We leggen u, aan de hand van beelden en didactisch materiaal, meer uit over de planeten. Wanneer de zon dan achter de horizon zakt zullen we naar Mercurius en de maan kunnen kijken. Naarmate de duisternis valt komen ook Mars, Jupiter en Saturnus aan bod. Tot dan!

Nacht van de planeten

Geef een reactie