Met feitkrijt naar dwaalster

‘Met Feitkrijt naar Dwaalster’ | Een interactieve wandeling (3km) door het heelal met het ECNS | 27 oktober van 05.00 u tot 08.00 u | vertrek aan de bibliotheek van Bree | Een activiteit in het kader van de cultuurmarathon ’24 uur cultuur’

Op 26 en 27 oktober organiseert het Cultuurcentrum De Breughel een heuse cultuurmarathon in Bree. Van zaterdagmorgen 10.00 uur tot zondagmorgen 10.00 uur zijn er doorlopend activiteiten zoals concerten, theater, circusacts, straattheater, lezingen, films, exposities en nog veel meer. Ook het ECNS werd gevraagd om hier 3 uurtjes in te vullen…. 

Ergens in de donkere uithoeken, ver voorbij ons zonnestelsel, is Dwaalster vertrokken op een eindeloze reis. Met bestemming ‘onbekend’ scheert hij met hoge snelheid langs planeten en manen. Daarbij trotseert hij gevaren zoals grote natuurkrachten en asteroïden. Maar dat is nog maar het begin. Dwaalster stevent recht op de Zon af. Zal hij daar omheen komen zonder kleerscheuren? Of wordt dit de eindhalte van een verre reis? Niemand die het weet, maar met Fientje Feitkrijt trachten we de antwoorden te zoeken. Want Fientje Feitkrijt weet veel over het universum. Daarom volgen we haar, op zoek naar antwoorden. We reizen van de maan, hier vlakbij, tot aan het verst zichtbare heelal, op zoek naar Dwaalster…

 Met feitkrijt naar Dwaalstrer

Het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde neemt u mee door het wonderlijke universum. Dit doen we op een interactieve manier. In de vroege uurtjes wandelen we door het centrum van Bree en houden regelmatig halt, om u aan de hand van didactische middelen de geheimen van het heelal te ontsluieren. En u zal daar actief een rol in spelen. Bij een heldere hemel wordt er ook nog waargenomen met de telescoop. Na de wandeling kan u eventueel aansluiten bij het ontbijt in de bibliotheek. Bij slecht weer voorzien we een vervangprogramma in de bibliotheek.

Let op! De wandeling is niet bedoeld voor hen die vele kilometers wensen te maken. Het is een korte afstand (3 km) door het centrum van Bree, waar regelmatig halt wordt gehouden om te vertellen of te doen. Je kleedt je dan ook best warmpjes aan. Tussendoor bieden we je wel een warme drank aan. Om 08.00 uur kan je, indien je dit wenst, aanschuiven voor een literair ontbijt.

De wandeling is gratis, inschrijven is wel vereist en kan via info@ecns.be of cultuur@bree.be of het nummer 089 84 85 65. Indien u na de wandeling ook wenst deel te nemen aan het ontbijt betaalt u 7 euro. Hiervoor kan u zich inschrijven via cultuur@bree.be of het nummer 089 84 85 65.

Geef een reactie