Geocaching

Geowat?

Heb jij ze al gezien? Mensen die iets lijken gevonden te hebben bij een verkeersbord, achter een boom, onder een bank in het park of precies iets uit de grond lijken te halen? Of heb je al eens per toeval zo’n gek doosje gevonden met daarin een boekje of rolletje papier en wat kleine spulletjes? Dan ben je al dichter in de buurt geweest bij Geocaching dan je denkt. Maar wat is dat eigenlijk, Geocaching?

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste geocach werd gelegd in 2000, toen het GPS-netwerk voor het grote publiek toegankelijk werd. Dave Ulmer wilde wel eens weten hoe precies deze technologie eigenlijk wel was en verstopte op 3 mei 2000 de eerste geocach nabij Beaver Creek in Oregon. Hij postte de coördinaten online en noemde het idee “Great American GPS Stash Hunt”. Drie dagen later wordt zijn geocache gevonden door Mike Teague en deze deelt zijn ervaring online. Diezelfde maand bedenkt Matt Stum de term Geocaching. In 2010 zijn er wereldwijd meer dan een miljoen geocachers en liggen er meer dan vijf miljoen geocaches verstopt. En enkele daarvan liggen waarschijnlijk niet ver van jouw thuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie kan Geocachen?

Iedereen kan Geocachen. Jong of oud, het maakt niet uit, er liggen geocaches op ieders maat. Samen met vrienden, familie of gezin, het is een mooie aanvulling voor wandeltochten en fietsritjes. Of zelfs als je op vakantie bent kan Geocaching een extra dimensie geven aan je bezoek aan steden, parken of waar dan ook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of vind je de natuur in trekken wat saai? Dan is Geocaching misschien wel de oplossing. Wat zeker is: kinderen zijn er dol op! Zeker omdat ze op schattenjacht gaan. Want daar draait Geocaching onder andere om. Je zoekt je ‘schat’ en je legt iets anders in de plaats.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig om te Geocachen?

Zin om er op uit te trekken en een GPS-toestel. En nog wat andere handige spulletjes. Maar niet iedereen heeft een GPS-toestel en de aanschaf is nogal een kostelijke zaak. Daarom wil het ECNS je kennis laten maken met Geocaching. We leggen je alles haarfijn uit en trekken er dan op uit om je het Geocachen in de praktijk bij te brengen. Je kan dan natuurlijk gebruik maken van een GPS-toestel van het ECNS. 

Schrijf je in

Heb je zin om samen met je gezin, familie of vrienden de geheimzinnige wereld van het Geocachen te ontdekken? Schrijf je dan in! Dit kan via info@ecns.be. Laat een berichtje achter met je naam, je telefoonnummer en met hoeveel personen je wil deelnemen (gezin, familie, vrienden…) Wij nemen dan contact met je op om de verdere details te bespreken.

 

Geef een reactie