Festa Natura

Het grootste natuurfestival van Zuid-Nederland, FESTA NATURA strijkt dit jaar neer op Belgische bodem. Beter nog, het Smeetshof  in Bocholt vormt het decor voor de editie van FESTA NATURA 2012.

Het Smeetshof ligt midden in een prachtig 25.000 hectare grote moerasrijk gebied, het Kempen~Broek, dat met zijn doorstroommoerassen, broekbossen en kleinschaligheid een uniek grensoverschrijdend natuurgebied is. Enkele deelgebieden hiervan zijn het Wijffelterbroek, Weerterbos, Weerter- en Budelerbergen, Stramprooierbroek en natuurlijk Het Smeetshof. Het is tevens het gebied waar Natuurpunt Bocholt actief is. Hun basis is de Smeetshoeve, net langs de Weerterweg.

Ook dit jaar zijn er tientallen organisaties aanwezig die u tijdens deze dag verwelkomen. Er wordt gewerkt met verschillende themapleinen, dicht bij elkaar gelegen, met een centrale horecaplaats. Er is voor ieder wat te doen en te zien, van streekproducten en typische Kempen~Broek oude ambachten tot wildernisnatuur. Maar ook wandeltochten en doe-activiteiten komen aan bod.

Al met al een dag om te genieten van ons mooi Limburgs landschap. Tijdens FESTA NATURA worden duizenden bezoekers uit de regio verwacht worden. Daarnaast komt er huis-aan-huis landschapskrant over het festival en het Grenspark Kempen~Broek.

De groene natuurorganisaties van beide Limburgen heten u van harte welkom. Ook het ECNS zal van de partij zijn. Zo heeft u meteen de kans om ons beter te leren kennen, wat we doen en waar we naar toe willen. Meer info over onze activiteiten die dag volgt nog.

Kom dus groen genieten op 6 mei van 10.00 tot 17.00 uur op de diverse sfeervolle themapleinen. Voor fietsers zijn er stallingsmogelijkheden voorzien. Er is ook parking voorzien indien u met de auto komt. Vanaf de Weerterweg zullen verkeersbrigadiers u wijzen naar het parkeerterrein.

Neem ook eens een kijkje op de webstek van FESTA NATURA , Natuurpunt Bocholt en het Kempen-Broek.

Geef een reactie