Dirk Draulans: In de greep van je genen

Het is alweer geleden van 2012 dat we een voorstelling met een bekende naam organiseerden. Maar na Stijn Meuris hebben we dit jaar niemand minder dan Dirk Draulans (Bioloog, journalist en schrijver, bekend van Canvas en Knack) te gast in Bocholt. En net zoals Stijn dat deed, geeft ook Dirk twee voorstellingen op 20 november. De eerste vindt namiddag plaats in het Biotechnicum en is bedoeld voor de leerlingen. De avondvoorstelling gaat door in bibliotheek De Priool en is voor het grote publiek toegankelijk.

DIRK DRAULANS: IN DE GREEP VAN JE GENEN – 20 NOVEMBER 20u00 – BIBLIOTHEEK DE PRIOOL BOCHOLT

Dirk Draulans analyseert een aantal eigenschappen van onze moderne maatschappij, zoals de dikwijls vruchteloze strijd tegen te veel kilo’s en de groeiende angst voor dagelijkse verschijnselen als warm weer en chemische stoffen.

Hij neemt u mee op een zwerftocht doorheen de wondere wereld van onze genen, die verklaart waarom sommige mensen wel en andere niet profiteren van een goed dieet, en waarom velen van ons zo gemakkelijk bang gemaakt kunnen worden, niet alleen van spinnen maar ook van kinderen die in de modder willen spelen.

Onze genen zijn niet allemaal ingesteld geraakt op ons moderne comfort. Daarenboven spelen er individuele verschillen, die maken dat twee mensen zelden op dezelfde manier reageren – een inzicht dat de pijler zal worden van de geneeskunde van morgen.

Als u wilt begrijpen waarom het zo moeilijk kan zijn om vat te krijgen op bepaalde cruciale aspecten van uw leven, moet u Dirk Draulans op zijn zwerftocht volgen.

Er is een pauze voorzien waarbij u een drankje kan nuttigen. Ook na de voorstelling kan dit nog. Dirk Draulans voorziet dan tevens een signeersessie waarbij u eventueel ook boeken van hem kan kopen.

Tickets zijn verkrijgbaar in bibliotheek De Priool in bocholt en bibliotheek De Kroon in Kaulille.

Je ticket reserveren kan ook door 6 euro over te schrijven op onderstaand rekeningnummer. Meerdere tickets tegelijk bestellen kan ook natuurlijk. Wij plaatsen je naam dan op de gastenlijst. OPGELET: reserveren via overschrijving kan tot en met vrijdag 14 november. Na deze datum kan je enkel nog tickets kopen in de bibliotheken of de avond zelf aan de kassa.

Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde
Bocholt
Rekeningnummer: 610-0244822-85
IBAN: BE89 6100 2448 2285
BIC: DEUT BE BE
Bank: Deutsche Bank Europe GmbH Belgium Branch

Vermeld je naam, voornaam en ‘Dirk Draulans 20/11/2014’

 

Dirk Draulans

Geef een reactie