Boszoektocht in een sterrennacht

Net zoals vorig jaar slaan Natuurpunt Bocholt en het ECNS de handen weer in elkaar tijdens de Nacht van de duisternis en dit onder de noemer van een ‘Boszoektocht in een sterrennacht’.

Deze avontuurlijke avondwandeling is een activiteit voor het hele gezin. Gewapend met een zaklantaarn probeer je in het Smeetshof de weg van en naar de Smeetshoeve te vinden. Dit doe je door de vragen die je onderweg tegenkomt correct op te lossen. Als je de opdrachten tot een goed einde brengt kan je zelfs een prijs winnen. Na de wandeling wordt aan de deelnemers een tas heerlijke, warme soep of een frisdrankje aangeboden bij een warme houtkachel in de smeetshoeve. 

Het ECNS zorgt natuurlijk weer voor het nodige edutainment. Hierbij gaan we eens kijken wat de effecten van licht bij nacht zoal zijn. Dit zowel van dichtbij als vanuit de ruimte. Bij een heldere hemel stellen we onze telescopen op en kunnen we ook nog eens genieten van de sterrenpracht.

Je kan de wandeling aanvatten van 18u30 tot 20u30. Waar? Parking Smeetshof, Smeetshofweg 1, (einde Weerterweg) Bocholt. De prijs bedraagt €5, kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen. Leden van het ECNS genieten een korting van 10%. Breng dus zeker je lidkaart van het ECNS mee (mocht je deze nog niet hebben, meld dit dan gewoon even ter plaatse). Vergeet zeker niet om een zaklamp, potlood en warme kledij (voor als je stil zit na de wandeling) mee te brengen. 

Inschrijven kan je via Natuurpunt (Rik Bosmans 0474/98 41 93 of rik.bosmans2@telenet.be). Maar je kan dit natuurlijk ook via ons vertrouwde adres info@ecns.be.

Geef een reactie