Alleen de haan, die bleef staan…

Het was 9 mei, stipt 13u12. Twee ogen tuurden door twee telescopen. Moeilijk zou je zeggen, maar het ging dan ook om twee verschillende personen… Op zoek naar de eerste glimp van Mercurius voor de Zon. En we waren dan ook beiden blij dat we zagen dat de kleine planeet zijn afspraak niet had gemist. Al snel verscheen het zeer kleine bolletje voor het oppervlak van de Zon. Het moment om zelf achter de telescopen vandaan te komen en de voorbijgangers uit te nodigen om een kijkje te komen nemen.

Mercuriusovergang

En dat deden ze graag. Nu, de telescopen werken toch al als een magneet, dus aan belangstelling geen gebrek. Jong en oud kwam kijken. Ook klassen van het TISM kwamen even langs. Zelfs weerman Ruben Weytjens bracht een bezoekje aan onze stand. Of het nu aan hem lag dat het even later wat bewolkt werd, willen we niet gezegd hebben. Maar het viel toch wel op… Zeker omdat het opklaarde toen hij weer vertrokken was… Hij liet trouwens een leuk berichtje na op zijn facebookpagina. Dat kan je zelf ook bekijken via deze link.

mercuriusovergang

Het was een lange dag voor ons, maar de interesse maakte veel goed. En zo hebben weer veel mensen kennis kunnen maken met het ECNS. En Mercurius natuurlijk. Op naar de volgende activiteit. Dat is weer totaal iets anders: de grote Bocholter picknick zoektocht. Daar lees je hier meer over. En voor nog enkele foto’s meer van de Mercuriusovergang, kan je zoals steeds terecht op www.facebook.com/ECNS1. Oh ja, die haan, die stond op de kerktoren van Bree. Die was ook te zien door onze telescoop. Gelukkig bleef die, anders dan Mercurius, dus wel staan….