De Grote Bocholter Picknickzoektocht (editie 2016)

Vorig jaar hebben we het moeten missen, maar op 28 mei is het weer zover: De Grote Bocholter Picknickzoektocht staat weer in de startblokken. De wegen hebben we uitgestippeld, de opstellingen voorbereid en de opdrachten afgedrukt. Alleen met de picknick wachten we nog even. Die moet vers zijn natuurlijk. Maar het is die picknick die je wel bij elkaar moet zien te sprokkelen op de verschillende punten die je gaat zoeken. Maar om die te weten liggen, moet je ook het juiste antwoord geven op de vragen die je vindt. En die hebben dan weer betrekking op de verschillende opstellingen die je op ieder punt tegenkomt. Die opstellingen kunnen gaan over de talloze aspecten van de natuur die het ECNS door het jaar heen in haar activiteiten aan bod laat komen. Neem zeker eens een kijkje op onze facebookpagina waar je foto’s terug kan vinden van de voorbije edities: editie 2013, editie 2014. De zoektocht richt zich tot kinderen vanaf het derde studiejaar. Er worden groepjes gemaakt en de hele tocht gebeurt onder begeleiding.

Heb je er zin? Schrijf je dan snel in want de plaatsen zijn beperkt. We verwachten je die dag bij het ECNS (Rondestraat 41, Bocholt) ten laatste om kwart na negen ’s morgens. Zo kunnen we zeker om halftien aan de tocht beginnen. Denk eraan om stevige (wandel)schoenen aan te trekken. Ook regenkledij is handig indien dit nodig zou zijn. Want een beetje regen houdt ons niet tegen natuurlijk. Omgekeerd smeer je je best goed in tegen zonnebrand. Trek zeker je beste kleren niet aan, want bij ons mag je je nu eenmaal vuil maken. En tenslotte vragen we om een fluo hesje mee te brengen. Je bent verplicht dit te dragen tijdens de tocht. Eten hoef je niet mee te brengen, dat kom je onderweg dus tegen. Je ouders mogen je weer komen halen om 13u00 bij het ECNS.

Deelname kost 7 euro. Je kan dit bedrag overmaken via onderstaand rekeningnummer. Inschrijven kan enkel via info@ecns.be, met vermelding van naam, voornaam, geboortedatum en een telefoonnummer van een van de ouders.  Je bent pas definitief ingeschreven bij betaling. Wacht dus niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt.

Mocht u, als ouders, ons willen bereiken in geval van dringendheid die dag, dan kan dit op het nummer 0474222116. Opgelet: dit dient niet om uw kinderen in te schrijven. Enkel in geval van noodzaak dus.

Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde Bocholt – Rekeningnummer: 610-0244822-85 – IBAN: BE89 6100 2448 2285 – BIC: DEUT BE BE – Bank: Deutsche Bank Europe GmbH Belgium Branch

Picknick zoektocht