Sterrenkunde

VERWONDERING

Kijkend naar de sterrenhemel worden je dagdagelijkse beslommeringen opgeslorpt door de oneindigheid van het heelal. Onder een prachtige sterrenhemel, gevangen door de wonderen van het universum, kijk je naar duizenden sterren met daartussen, nevels, sterrenstelsels, planeten, de Melkweg en nog zoveel meer. Samen met het ECNS kan ook jij de sterrenhemel leren kennen. Tijdens tal van verschillende activiteiten vertellen wij met passie over de wonderen van het universum en nemen je mee op een reis door het heelal. Bezoek ons tijdens een van onze activiteiten om de pracht van de sterrenhemel met eigen ogen te aanschouwen. Kijk naar de kraters op de Maan, de banden op Jupiter, de ringen van Saturnus of volg de seizoenen op Mars. Doe een wens bij elke vallende ster. Zie zonnevlekken komen en gaan en observeer het fenomeen van een eclips. Sterrenkunde is zo veelzijdig dat iedereen met een beetje liefde voor de natuur zijn gading wel weet te vinden.

CURSUS STERRENKUNDE

Wil je echt meer leren over de sterrenhemel zonder daarvoor een astronoom te moeten zijn. Schrijf je dan zeker in voor de cursus ‘Over de bomen heen, wegwijs aan de sterrenhemel’. Een cursus speciaal voor de leek die gewoon eens iets meer wil weten van al hetgeen er daarboven met het blote oog of een verrekijker te zien is. Zie je geen cursus in onze activiteitenagenda staan? Geen probleem, laat ons gewoon weten dat je interesse hebt en bij voldoende aanmeldingen organiseren we zeker een cursus. Wil je meer weten over deze of andere activiteiten betreffende sterrenkunde, stuur dan een mailtje naar info@ecns.be.

TELESCOPEN

Ben je een beginnend of ervaren astronoom? Heb je zelf een telescoop maar wil je groter gaan? Of vind je de aankoop ervan een kostelijke zaak? Neem dan zeker eens contact op met ons. Het ECNS werkt verder aan het uitbouwen van een sterrenwacht. Misschien wil jij hier ook actief je schouders onder zetten en kan je op die manier gebruik maken van een grote telescoop. Momenteel beschikken we over verschillende waarnemingsinstrumenten waaronder een 150 mm refractor- en een 300 mm spiegeltelescoop. In de toekomst willen we bij deze laatste toch nog op zijn minst 200 mm toevoegen. Size does matter in astronomy… Lees daarover zeker verder over de oprichting van de sterrenwacht.

EDUCATIEF MEDEWERKER

Heb je daarnaast ook nog eens zin om er helemaal voor te gaan en mee te draaien in ons educatief geheel? Laat het ons dan ook weten. We laten je kennismaken met de mogelijkheden die we te bieden hebben. Dit zowel op materieel vlak als op je persoonlijke inbreng in de vereniging. Ook als je weinig tijd heb kan je soms verrassend veel betekenen voor ons.

Voor meer foto’s van onze activiteiten kan je een kijkje nemen in onze albums op onze facebookpagina.

Geef een reactie