Workshop Techniek

Met deze workshop techniek slaat het ECNS weer een nieuwe, maar zeker geen onlogische weg in. Want net zoals wetenschap zit ook techniek in de noemer ‘natuur’. Maar ook techniek is dan weer een verzameling van talrijke aspecten zoals elektriciteit, metaal- of houtbewerking, informatica, chemie, enzovoort. Techniek is al jaren een uitschieter in het STEM-gebeuren, wat staat voor Science, Technics, Engineering en Mathematics en gestimuleerd wordt door de overheid en tal van organisaties. Maar genoeg theorie. Wat gaan we doen die dag?

Je gaat natuurlijk je handen uit je mouwen moeten schuiven, want we gaan leuke dingen maken die je achteraf mee naar huis mag nemen. Wat we juist gaan maken houden we nog geheim. Maar we kunnen je wel al zeggen dat je het ene zeker een mooi plaatsje op je slaapkamer kan geven en met het andere nog veel plezier gaat beleven met bijvoorbeeld je ouders of vrienden. Je hebt er geen technische kennis voor nodig, wij helpen je op weg. Wij horen ook wel eens van: ‘oei, techniek, dat is echt iets voor jongens’. Maar daar doen wij niet aan mee. Techniek is leuk voor iedereen, ook voor meisjes. Dus kom meedoen en laat zien dat je je mannetje kan staan! Heb je er zin in? Schrijf je dan snel in want de plaatsen zijn beperkt.

Deze workshop richt zich tot kinderen van het basisonderwijs. Deelname aan de workshop kost 7 euro. Daarin zitten de materialen, verzekering, een drankje en versnapering… Je kan dit bedrag overschrijven via onderstaand rekeningnummer. Je inschrijving is pas bevestigd bij betaling. Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar info@ecns.be met daarin je naam, voornaam en geboortedatum. Ook vragen we om minstens één telefoonnummer van de ouders door te geven. De workshop gaat door van 13u00 tot 16u30 bij het ECNS in de Rondestraat 41 in Lozen.

Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde Bocholt – Rekeningnummer: 610-0244822-85 – IBAN: BE89 6100 2448 2285 – BIC: DEUT BE BE – Bank: Deutsche Bank Europe GmbH Belgium Branch