Workshop insectenhotel bouwen (Editie 2017)

Op 25 maart gaan we naar jaarlijkse gewoonte weer aan de slag met een workshop insectenhotel bouwen. Net zoals bij de nestkastjes, kan je je timmermanskunsten ook nu weer naar boven laten komen. Maar je gaat het insectenhotel natuurlijk ook opvullen met allerlei materialen, waarin kleine kriebelbeestjes een nestje kunnen maken om eitjes in te leggen of te overwinteren. Dit is belangrijk omdat insecten wel degelijk een veilig plekje nodig hebben om dit te kunnen doen. En insecten vormen een schakel in de ketting die de natuur is. Vooral bijen zijn belangrijk. En dan hebben we het niet enkel over de bijen die je kent van de imker. We gaan je daar natuurlijk meer over vertellen. Maar we gaan ook op zoek naar echte kleine kriebelbeestjes, gewapend met zoekkaarten, vergrootglazen en microscoop. Samen ontdekken we hoe die kleine diertjes in elkaar zitten en wat ze doen om te overleven.

Heb je er zin in? Schrijf je dan snel in via info@ecns.be, met vermelding van naam, voornaam, geboortedatum en een telefoonnummer van een van de ouders. Maak 7 euro over op onderstaand rekeningnummer. Je bent pas ingeschreven bij betaling. Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt. In de workshop zijn al het materiaal, een versnapering, drankje en verzekering inbegrepen. Denk eraan om je oude kleren aan te trekken, want bij ons mag je je nu eenmaal vuil maken. De workshop gaat door van 13u00 tot 16u30 in onze vaste stek in de Rondestraat 41 (Lozen).

Overschrijven kan op: Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde Bocholt – Rekeningnummer: 610-0244822-85 – IBAN: BE89 6100 2448 2285 – BIC: DEUT BE BE – Bank: Deutsche Bank Europe GmbH Belgium Branch