Volle Priool voor Dirk Draulans

Het was donderdag een lange en drukke dag voor ons, maar het loonde dan wel echt de moeite om naar Dirk Draulans te luisteren. Die was namelijk te gast in Bocholt. Wijzelf hadden dan ook nog het geluk om hem twee keer aan het werk te horen. Want in de namiddag bracht hij voor de leerlingen en leerkrachten van het Biotechnicum de lezing ‘Samen voor ons eigen’. Zij luisterden naar het verhaal van hoe onze samenleving is veranderd van de prehistorie tot aan de tegenwoordige Facebookgeneratie.

Dirk Draulans

 

Dirk Draulans

Dirk Draulans

Na deze voorstelling werd de bibliotheek De Priool in gereedheid gebracht voor de avondlezing. Hier bracht Dirk ‘In de greep van je genen’. Deze lezing over onze angsten in de maatschappij en over het hoe en waarom iemand nu sneller bijkomt als iemand anders, werd door het publiek zeer gesmaakt. En dat publiek was talrijk aanwezig. Een negentigtal mensen luisterden geboeid naar het verhaal dat Dirk bracht. Na de pauze kon men vragen stellen. Na bijna een uur vragen stellen moest Dirk toch wel melden dat “dit echt wel de laatste vraag is”.

Dirk Draulans

Dirk Draulans

Dirk Draulans

Het was voor ons een aangename dag met veel nieuwe gezichten. Wij willen tenslotte Ann Rombaut en Marleen Bloemen van de bibliotheek De Priool bedanken voor de fijne samenwerking. We hopen dan ook dat we dit in de toekomst nog eens kunnen herhalen. Nog veel meer foto’s van de voorstellingen in het Biotechnicum en De Priool vind je op www.facebook.com/ECNS1. En als je daar dan toch bent, druk dan even op de ‘Vind ik leuk’ knop bovenaan op de pagina. Zo blijf je ook steeds op de hoogte van onze activiteiten.

Dirk Draulans