Thema avond: Cassini’s Grote Finale

Op 14 oktober 1997 werd de Cassini-Huygens sonde gelanceerd. Na een reis van maar liefst 7 jaar, kwam deze aan bij de grote gasplaneet Saturnus. Sindsdien kwam de ene ontdekking na de andere op Aarde toe. Alleen de reis naar Saturnus is al interessant genoeg om bij stil te staan. Maar de echte hoogtepunten waren o.a. de landing van de sonde Huygens op de maan Titan, de ontdekking van nieuwe ringen, prachtige opnames van de hexagoon op de noordpool van Saturnus en water op de wondermooie maan Enceladus. En dan is er natuurlijk de ‘Grand Finale’ van de ruimtesonde Cassini, die nu volop bezig is om uiteindelijk ergens in september haar daling in de atmosfeer van Saturnus in te zetten.

U begrijpt ondertussen dat het verhaal van Cassini een lang verhaal is. Daarom vatten wij het graag voor u samen en gaan we u op 15 juni in visuele, klare taal laten genieten van al de prachtige waarnemingen die de ruimtesonde ons heeft toegestuurd. Bij helder weer zetten we ook de telescopen op om o.a. naar Saturnus en Jupiter te kijken.

Deze thema-avond richt zich vooral naar een volwassen publiek. Maar ook jongeren die interesse hebben in dit thema zijn natuurlijk van harte welkom. Wel vragen we om op voorhand in te schrijven. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@ecns.be. We zetten de deuren voor u op vanaf 19u45 zodat we om 20u00 aan ons verhaal kunnen beginnen. Indien u niet komt maar toch interesse heeft om eens door onze telescopen te turen, dan bent u ook van harte welkom vanaf 21u30. Bij bewolkt weer gaat de waarnemingsavond natuurlijk niet door. Wij zullen dit daags van te voren of de dag zelf nog bekend maken op de website. Dit alles gaat door bij het ECNS in de Rondestraat 41 in Lozen.