Sterrenkijkavond

Wie rond deze tijd ’s avonds naar boven kijkt, heeft het misschien al opgemerkt: in het Oosten zien we een heldere ‘ster’ schitteren. Maar het is geen ster, het is de grootste der planeten: Jupiter. Een ideaal moment om de telescopen nog eens boven te halen. En dat doen we natuurlijk speciaal voor jullie. Daarom kan je op vrijdag 11 maart naar onze sterrenkijkavond komen. Maar we kijken naar meer dan de sterren alleen natuurlijk. Ook de Maan is nog even van de partij. Er zijn ook nevels en sterrenstelsels te zien. En natuurlijk leggen we je uit welke sterrenbeelden je die avond allemaal kan zien.

Doe zeker warme kleding aan, want het kan half maart nog best koud zijn. Doe ook eventueel gepaste schoenen aan want we staan met de telescopen in het gras, dit om zo goed mogelijk in de duisternis te staan. We zorgen er natuurlijk voor dat je je kan opwarmen aan een lekkere soep of warme chocomelk. Wil je de Maan nog bekijken, kom dan zeker op tijd want deze verdwijnt al snel achter de horizon. Opgelet: er is geen vervangprogramma voorzien bij bewolkt weer. Houd dus zeker onze website in de gaten. Wij zullen hier vermelden of de waarnemingsavond door kan gaan of niet. Maar mocht je toch wat meer over Jupiter willen weten, ook bij slecht weer, lees dan zeker even verder.

Tussen 18 en 19 uur kan je komen luisteren naar het verhaal en kijken naar prachtige beelden van Jupiter in ons vernieuwd educatief lokaal. We leggen je dit op onze eigenzinnige leuke manier uit. Let op: je moet je hiervoor wel inschrijven vanwege het beperkt aantal plaatsen. Je kan dit doen via info@ecns.be. Dit programma gaat dus ook door bij bewolkt weer. Indien het weer het toch toelaat, gaan we vanaf 19 uur naar buiten en volgen het programma zoals hierboven beschreven.

Locatie: Rondestraat 41, Lozen (parkeren kan je op het kerkplein)

Sterrenkijkavond