Snuffelstage bij het ECNS

3 Leerlingen van de Basisschool Kadee in Tongerlo Bree waren vrijdag 27 maart op bezoek bij het ECNS in Lozen Bocholt.

 

Mathijn, Sebastiaan en Remy zijn de drie Kadees die afzakten naar het ECNS in de rondestraat te Lozen Bocholt met een berg vragen over Astronauten en ruimtevaart. Om 13u30 gingen hun ogen groot open toen ze met de auto aan kwamen en de opgestelde telescoop zagen. “Wat is die groot” en “mogen we daar door kijken?” waren de eerste reacties.

Waterraket-2

Waterraket-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen de wolken door konden ze veilig naar de zon kijken door de sterrenkijker met zonnefilter. Een grote en twee kleine vlekken kreeg ik als antwoord op de vraag wat zie je op de zon, die witte schijf.

 

Daarna even de kerktoren in beeld brengen om de kracht van de telescoop te laten zien en dan naar binnen.

Met veel enthousiasme keken ze naar het filmpje van Frank de Winne die vertelde hoe er in het ISS werd gewassen en hoe hij er zijn tanden poetste. Ook de lancering van de Apollo 11 en het filmpje over Joeri Gagarin kreeg alle aandacht. Alles stond klaar om aan de bouw van hun raket te beginnen, na wat knip en plakwerk was hun ruimteschip klaar om af te vuren.

Waterraket-4

Waterraket-3

 

 

 

 

 

 

Waterraket-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allen weer naar buiten waar ze met een fietspomp de druk in de fles zo hoog maakten dat de raket met een spoor van water achter zich vertrok voor een korte tocht (rond de aarde). Het enthousiasme kon niet meer op toen ze de eerste raket zagen vertrekken die een hoogte van  ongeveer 15m haalde op een geïmproviseerd lanceerplatform.  Na 6 lanceringen was het tijd om afscheid te nemen.

Tot ziens mannen en wie weet tot op TV als jullie naar de ruimte vertrekken.

Waterraket-7

Waterraket-6Waterraket-8